Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

II. Dünya Savaşı'nın Dehşeti Google Earth'te

II. Dünya savaşı sırasında Avrupa kentlerinin havadan çekilmiş fotoğrafları Google Earth’de yayınlandı. İnternet kullanıcıları fotoğraflardan savaşın yarattığı yıkımın gerçek yüzünü görebiliyor.

CNN Türk
II. Dünya Savaşı'nın Dehşeti Google Earth'te

II. Dünya savaşı sırasında Avrupa kentlerinin havadan çekilmiş fotoğrafları Google Earth’de yayınlandı. İnternet kullanıcıları fotoğraflardan savaşın yarattığı yıkımın gerçek yüzünü görebiliyor. 1935 ve 1945 yılları arasında çekilen tüyler ürpertici fotoğraflarda Varşova’da Yahudilerin yaşadığı semtler ve bombalanan eski kent merkezi ile Floransa’da büyük bir kısmı yıkılan Rönesans köprüsünü ve Berlin’de bombaların yarattığı kraterleri görmek mümkün.

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri tarafından çekilen fotoğraflar önce keşif amacıyla daha sonra da bombardıman sonrası durum değerlendirmesi amacıyla çekilmiş. Daha sonra bu fotoğraflar yan yana getirilerek yıkımın belgesi olarak saklanmış.

39 Avrupa kentinin savaş sırasında çekilen bu fotoğraflarını artık Google Earth’ün modern fotoğrafları ile de kıyaslamak mümkün. Google’ın  jeo-uzamsal teknoloğu Ed Parsons, “Bu görüntüler hepimize savaşın bu kentlerde yaşayan insanlar üzerindeki yıkıcı etkisini anımsatıyor ve kent alanlarının fevkalade bir şekilde yeniden nasıl yapılandırılıp inşa ediliğini gözler önüne seriyor” dedi.

İşte Google Earth'te savaşın yıkımını görebileceğiniz 40 şehir:

"Aachen, Augsburg, Bamberg, Berlin, Bologna, Bonn, Bordeaux, Breslau/Wroclaw, Brest, Köln, Danzig/Gdansk, Dessau, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Floransa, Frankfurt, Freiburg, Genoa, Gottingen, Hamburg, Hannover, Kiel, Koblenz, Leipzig, Lyon, Magdeburg, Mainz, Napoli, Nürnberg, Regensburg, Roma, Split, Strasbourg, Stuttgart, Trieste, Torino, Venedik, Wiesbaden ve Varşova.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ii-dunya-savasinin-dehseti-google-earthte_76378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!