Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"III. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı" Gerçekleşti

“III. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı”, “Mimarlık Alanında Bütünleşme ve Dayanışma” teması ile 31 Ocak’ta gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
"III. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı" Gerçekleşti

Kıbrıs Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği, Mimarlar Odası tarafından organize edilen III. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı “Mimarlık Alanında Bütünleşme ve Dayanışma” teması ile 31 Ocak’ta gerçekleştirildi. 

Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Kurultay Başkanı Ekrem Ziver Bodamyalızade, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği temsilcisi ve Türkiye 7. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı Başkanı Cengiz Bektaş’ın açılış konuşmalarından sonra başlayan birinci oturumda, Doğan Hasol “Toplum, Mimarlık ve Eğitim” konusunda sunum yaptı. Ardından Cengiz Bektaş, “TC VII. Mimarlık ve Eğitim Kurultay Değerlendirmesi”ni paylaştı. Birinci oturumun son sunumunu ise Neslihan Dostoğlu “Mimarlık Eğitiminde Değişimler ve Güncel Beklentiler: Avrupa Birliği Çerçevesi” konusunda yaptı.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Azmi Öge, bir meslek örgütü olarak birçok sıkıntı ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Kurultay Başkanı Ekrem Ziver Bodamyalızade ise eğitim ve uygulama arasındaki kopukluklara dikkati çekti.

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Genel Sekreteri Necip Mutlu, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile ortak çalışmalar yaptıklarını ve birliğin uluslararası ortamda temsiliyeti için uğraş verdiklerini söyledi. Türkiye 7. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı Başkanı Cengiz Bektaş ise eğitim kurultaylarının son yıllarda büyük önem kazandığını belirterek birlikte çalışmanın önemine işaret etti.

“Lisans ve Lisansüstü Çalışma Grubu” sunumlar yaptı. Bu bölümde Cemaliye Sunalp Gürçınar, Sema Uzunoğlu, Vedat Çağanağa “Müfredat ve Akreditasyon Süreçleri”ni anlattı. “Tasarım Atölye Süreçleri ve Bilinmezleri” konusunda Erçim Uluğ, Sevinç Kurt, Selen Abbasoğlu Ermiyagil; “KKTC’de Mimarlıkta Lisans Üstü Eğitimi” konusunda da Mesut B. Özdeniz, Yonca Hürol, Resmiye Alpar Atun, Kozan Uzunoğlu’nun konuşmaları yer aldı.

“Mimarlık, Meslek Pratiği ve Denetimi” başlığında yapılan kurultayın üçüncü ve son oturumunda, “Meslek Pratiği ve Mesleğe Kabul” konusunda Türker Aktaç, Nezire Özgece, Ercan Hoşkara, Harun Sevinç, Oğuz Şengezer, Ayşe Ersever, Meray Taluğ ve Ezcan Özsoy konuştu.

“Yapı Denetimi” başlıklı bölümde Ayşe Öztürk, Tunç Adanır, Polat Hançer, Müjdem Vural, Gözde Oral, Hassina Nafa, Adil Coşkuner, Ersan Öksüz’ün sunumunun ardından “Mimarlığın Özü” konusunda Emre Akbil, Ceren Boğaç, Pınar Uluçay görüşlerini paylaştı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/iii-mimarlik-ve-egitim-kurultayi-gerceklesti-_116600.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!