Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

IKEA'ya Gidenler Alışveriş...

Ikea, İkinci Mağazasını İzmir'de Açtı

Ikea, İkinci Mağazasını İzmir'de Açtı

CNN Türk
Ikea, İkinci Mağazasını İzmir'de Açtı

ünyanın önde gelen mobilya ve ev eşyası satış mağazaları zinciri Ikea, İstanbul'un ardından Türkiye'deki ikinci mağazasını İzmir'de açtı. Ege Üniversitesi arazisi üzerinde kurulan Forum Bornova içinde 23 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan Ikea İzmir'de 6 bin 500 ürün çeşidi yer alıyor.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ikea'nın Türkiye'de gerçekleştirdiği yatırımlarla istihdama katkı sağlamasının yanı sıra tüm dünyadaki mağazalarına Türkiye'deki tedarikçilerden mal temin etmesiyle de ekonomiye katkı sağlamasının önemine işaret etti. Ikea''nın Türk mobilya ve ev eşyası üreticileri açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu ifade eden Köksal, bugün için yüzde 2 seviyesinde olan Türkiye'den tedarik düzeyinin yüzde 10'lara çıkarılmasını istedi.

"En iyi Ikea"
Inter Ikea Başkanı Hans Skalin de, İstanbul'un ardından Türkiye'deki ikinci mağazalarını İzmir'de açmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Türkiye'deki ilk mağazalarının açılışında söyledikleri her şeyin bugün için gerçekleşmiş olduğunu ifade eden Skalin, şöyle konuştu:

''IKEA konsepti daha iyi yerde olamazdı. Bu mağazaya baktığınızda bunu görüyorsunuz. İzmir'de açtığımız mağaza, şu ana kadarki Ikea mağazaları içindeki en iyi mağazamız. Inter Ikea bünyesindeki dünyadaki tüm franchising sistemde yer alan herkes bu konuda mutabık.''

İhracat 11 kat arttı
Inter Ikea Türkiye ortağı Maya Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Özsüer de, Ikea'nın Türkiye'den 8 yıldır gerçekleştirdiği mal tedariki sonucunda bugüne kadarki toplam ihracat rakamının 1.3 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Ikea ile 1999 yılında yıllık 27 milyon dolarla başladıkları ihracat rakamının 7 yılda 11 kat arttığını ve bu yılki ihracat düzeyinin 343 milyon dolar olarak gerçekleşmesini beklediklerini anlatan Özsüer, bu rakamı 10 yıl içinde 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Özsüer, açtıkları iki mağaza ile 850 kişiye istihdam olanağı sağlandığını, bu rakamın yeni yatırımlarla kısa sürede 2 bin 400 kişiye çıkarmayı ve Türkiye'den Ikea mağazalarına sağlanan mal tedarikini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ikea Türkiye Genel Müdürü Mikael Bartroff da, İzmir'de açılan mağazanın sadece İzmirlilere değil, Denizli, Manisa, Aydın gibi çevre illere de hizmet verecek nitelikte olduğunu ifade etti.

Forum Bornova'da 23 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan Ikea İzmir'de, 6 bin 500 ürün çeşidi, 53 adet örnek yaşam alanı ve çözüme yönelik olarak döşenmiş farklı metrekarelerdeki 3 model ev örneklemesiyle müşterilere sunuluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikea-ikinci-magazasini-izmirde-acti_44444.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!