Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İki Asırlık Liman Hayat Bulacak

Ankara Üniversitesi’nin İzmir’in Urla ilçesinde gerçekleştirdiği proje ile 2 asırlık Roma limanı yeniden canladıracak. Projeyi değerlendiren AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Dünyada başka örneği yok, ünivesitemiz için gurur verici bir proje” dedi.

yapi.com.tr
İki Asırlık Liman Hayat Bulacak

Ankara Üniversitesi (AÜ), 2 bin yıllık Roma limanını İzmir’in Urla ilçesinde gerçeğine uygun olarak yeniden inşa edecek. Proje kapsamında, 2 bin yıllık tarihe sahip liman aynı yerinde, aynı donanımlarla hayat bulacak. AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, "Yıllar önce Romalıların yaptığı limanın birebir halini yansıtacağız. Dünyada başka örneği yok. O günlerde kullanılan araç gereçler, tekneler, yükleme araçları birebir, aslına uygun şekilde yapılıyor. Hem üniversitemiz hem de Türkiye turizmi için gurur verici ve çok önemli bir proje" ifadelerini kullandı.

Turizme açılacak

AÜ Sualtı Arkeoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) Kurucusu ve Liman Tepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal ise, proje kapsamında, tekne ve silahların hazırlanması için çalıştıklarını, 1 yıl içinde detaylı inşaata başlayacaklarını bildirdi. Erkanal, şu bilgileri verdi:

"Gemilerin yapımına başladık. Erken Roma dönemine ait en az iki tekne yapacağız. Bittiğinde turistik ziyaretlere açık bir alan olacak. Bu limanı canlı tutmaya çalışacağız. Ziyaretçiler, Roma tekneleriyle Ege'nin mavi sularında seyahat yapma imkanına kavuşacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/iki-asirlik-liman-hayat-bulacak_131524.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!