Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İki Belediyeden ‘Tarihi’ Neşter

İzmir Büyükşehir ve Konak belediyeleri; Kemeraltı, Kadifekale, Agora, antik tiyatro ve çevresini, kentle, kentliyle bütünleştirecek çalışmalar için omuz omuza verdi. Tarihi bölgenin çehresini değiştirecek projeye dair yol haritası, her iki belediyenin meclislerince de onaylandı. Tarihi ve kültürel mirasın korunması, bölgenin sosyal ve ekonomik

Milliyet EGE
İki Belediyeden ‘Tarihi’ Neşter

İzmir Büyükşehir ve Konak belediyeleri; Kemeraltı, Kadifekale, Agora, antik tiyatro ve çevresini, kentle, kentliyle bütünleştirecek çalışmalar için omuz omuza verdi. Tarihi bölgenin çehresini değiştirecek projeye dair yol haritası, her iki belediyenin meclislerince de onaylandı. Tarihi ve kültürel mirasın korunması, bölgenin sosyal ve ekonomik yönden canlandırılması, cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Kentin çehresi değişecek

Buna göre; bölgenin arkeolojik ve kültürel kimliği korunacak, tarihi miras ortaya çıkarılıp kentle bütünleştirilecek. Jeolojik sakıncalı alanlar boşaltılarak gerekli çevre düzenlemeleri yapılacak. Kemeraltı’nın geçmişteki ticari kimliğine kavuşması ve bölgede turizmin gelişmesi sağlanacak. Meydan-park-çevre düzenlemeleri yapılarak, kentle bütünleştirilecek. Altyapı ve ulaşım planlamaları da yapılacak. Planlananlardan bazıları şöyle:

Kadifale eteklerinde, toprak altındaki ‘antik tiyatro’ alanı kamulaştırılacak, tarihi miras ortaya çıkarılacak. Agora Arkeoloji ve Tarih Parkı’ndaki yapıların rölöve projesi hazırlanacak. Kadifekale surları, sarnıç ve şapel restore edilecek. Arkeoloji ve Tarih Parkı’yla ‘antik tiyatro’ birbirine bağlanacak. Antik Roma Yolu ortaya çıkarılacak, Cici Park’la bütünleştirilecek. Smyrna Surları ortaya çıkarılacak. Antik Stadyum alanı ve Değirmendağı’ndaki tapınak da günışığına kavuşturulacak. Saat Kulesi, tarihi hanlar, oteller, çarşılar, hamamlar, türbeler, camiler, sinagoglar ve havralar restore edilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Amacımız, Kemeraltı ve çevresini, sosyal çöküntü alanı olmaktan kurtarmak, gelecek kuşaklara aktarmak. Böylece ekonomik ve sosyal yaşamla birlikte turizm de gelişecek” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iki-belediyeden-tarihi-nester_63721.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!