Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İki Meydan Yıkılıyor

Lozan ve Montrö Meydanları, tramvay projesi nedeniyle görüntü değiştirecek. Tramvay hattının geceği meydanların ortasındaki iki nostaljik havuz da yıkılacak.

Hürriyet Ege
İki Meydan Yıkılıyor

STRONG>Lozan ve Montrö Meydanları, tramvay projesi nedeniyle görüntü değiştirecek. Tramvay hattının geceği meydanların ortasındaki iki nostaljik havuz da yıkılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim vaadleri arasında yeralan metro sistemine entegre olacak, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak tramvay hatları çalışmalarını hızlandırdı. Fahrettin Altay-Alsancak-Halkapınar hattının fizibilite çalışması tamamlandı. DPT’ye başvurularak dış kredi onayı istenecek. Alaybey-Karşıyaka-Bostanlı, Buca-Şirinyer-Tınaztepe kampüs hatları fizibiliteleri bunu izleyecek. Fahrettin Altay -Alsancak-Halkapınar tramvay çift hatlı ve 13 km uzunluğunda olacak. Üçkuyular metro istasyonundan başlayacak güzergah Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın kara tarafından apartmanların önünden geçerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak.

Kesin birşey yok

Hat buradan Şehit Nevres Bulvarı’na dönecek, Montrö Meydanı’ndan Şair Eşref Bulvarı’na geçecek. Lozan Meydanı, Vahap Özaltay Meydanı’ndan Alsancak Gar’a ulaşacak. TMO silolardan sonra U dönüşüyle Şehitler Bulvarı’na girecek. Son durak Halkapınar Metro istasyonu olacak. Tramvay hattı Şair Eşref Bulvarı’nden geçerken İzmir Fuarı’nın kurulmasıyla birlikte varolan iki ünlü meydanın da görüntüsünü değiştirecek. Bulvar’ın ortasından geçecek olan hat nedeniyle Montrö ve Lozan Meydanları’nın ortasında yeralan havuzlar ortadan kalkacak. Montrö’deki elinde güvercin olan kadın heykeliyle, Lozan Meydanı’nın ortasındaki küreli havuz yıkılacak. Meydanın iki yanı durak olarak kullanılacak. İzmir Fuarı’nın yıllarca açılışının yapıldığı Lozan Meydanı’ndaki havuz tarihe karışacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Lozan Meydanı’nda ortadaki küreli havuzun kaldırılacağını doğruladı. Montrö Meydanı’ndaki havuzun durumunun ise kesinleşmediğini, hattın dönüş yapacak olması nedeniyle kurtulabileceğini söyledi.

AĞAÇLAR KISMEN KESİLECEK

Şair Eşref Bulvarı’nda değişiklik yolun ortasında bulunan ağaçları da etkileyecek. İki hatlı tramvayın 7 metre genişliğe ihtiyacı olduğu için yolun ortasındaki karşılıklı ağaç sıralarından bir sırası kısmen sökülecek veya kesilmek zorunda kalınacak. Hattın daha önceden Cumhuriyet Bulvarı’ndan ikiye ayrılarak Kordon’da bir hattın geçmesi düşüncesi ise ertelendi. Kordon’dan hattın ancak nostaljik amaçlı olarak daha sonra yapılması öngörüldü.

 

ETİKETLER: ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/iki-meydan-yikiliyor_82073.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!