Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İki Ülke Bir Dağı Delemedi

Bolu Dağı Tüneli'ne ilişkin bakanlığı ile ilgili sorunların bittiğini belirten Bayındırlık Bakanı Ergezen, 'İki ülke hâlâ bir Bolu dağını delemedi'

Radikal
İki Ülke Bir Dağı Delemedi

b>Bolu Dağı Tüneli'ne ilişkin bakanlığı ile ilgili sorunların bittiğini belirten Bayındırlık Bakanı Ergezen, 'İki ülke hâlâ bir Bolu dağını delemedi' dedi.

Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen, Bolu Dağı Tüneli ile ilgili, "Sorumluluğu olanlar bizim gösterdiğimiz gayretin yarısını göstermiş olsalardı, Bolu Tüneli çoktan bitmiş olurdu" dedi. Zeki Ergezen, Bolu Dağı Geçişi İtalyan müteahhit firması Astaldi Spa Yönetim Kurulu Başkanı Paulo Astaldi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Ergezen, Bolu Dağı Tüneli'nin bir an önce bitmesini istediklerini belirtirken, birçok hükümetin yanında Bolu Tüneli'nin de yıprandığını söyledi. İkinci bir deprem yaşanmadan tünelin bitmesi gerektiğini ifade eden Ergezen, "Millet Ay'a gidiyor, biz bir tüneli 13 yıldır bitiremedik" diye konuştu.

İtalyanlara teşekkür
Bir an önce tünelin kurdelesini kesmek istediklerini belirten Ergezen,
İtalyan yetkililere problemlerin çözülmesi için gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti.
Ergezen, bakanlığı ile ilgili bütün problemlerin bittiğini ve sorunların önünün açıldığını kaydetti. "Bolu Tüneli hikâyesinin bitmesini istiyoruz" diyen Ergezen, bakanlığın ve bürokratların enerjilerinin bu sorunla
'yatacak kalkacak' kadar lüzumsuz ve gereksiz harcanamayacağını söyledi.
"Bu yıl dağları devirdim, nice tüneller deldim, iki ülke hâlâ bir Bolu Dağı'nı delemediler" diye espri yapan Ergezen, amaçlarının insanların para kazanması, işleri kaliteli ve zamanında yaparak, projeleri sürüncemede bırakmamak olduğunu ifade etti. En büyük hedeflerinin tünelin bitmesi olduğunu belirten Bayındırlık Bakanı Ergezen, tünelin bitiş tarihinin kendilerinin yüzünü güldürecek bir tarih olduğunu söyledi.

Zor bir proje
Tünelin müteahhit firması başkanı Astaldi Bolu Dağı geçişi müteahhit firması Astaldi Spa Başkanı Paulo Astaldi de, söz konusu projeye çok önem verdiklerini vurgularken, "2006 yılının aralık ayında bu projeyi tamamlayacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Bolu tüneli hikâyesinin neredeyse Türkiye tarihi kadar eski olduğunu belirten Astaldi, İtalyan hükümetinin Türk hükümeti ile birlikte projeye en üst düzey önem ve inancı verdiklerini kaydetti.
Tünelin bulunduğu yer, arazi yapısı ve diğer faktörler dikkate alındığında
zor bir proje olduğunu belirten Paulo Astaldi, proje fikrinin ortaya konulduğu 1985 yılından beri, söz konusu projeyle yakından ilgilendiklerini
söyledi.
Bu arada, Bolu Dağı Geçişi inşaatının tamamlanabilmesi için gerekli 305 milyon doların sağlanması amacıyla dün Türkiye hükümeti ile 30 yabancı banka arasında finansman anlaşmasının imza töreni yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iki-ulke-bir-dagi-delemedi_5953.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!