Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İkizdere Vadisi'ni Bekleyen Tehlike

İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, yapılması planlanan HES projeleri ile İkizdere Vadisi'nin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını öne sürdü. Ekşi, yıllardır iş adamlarının yaptığı yatırımlarla ayakta durmaya çalışan bölge insanının, HES projeleri ile korkulu rüyalar görmeye başladığını savundu.

NTV
1 İkizdere Vadisi'ni Bekleyen Tehlike

İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, yapılması planlanan HES projeleri ile İkizdere Vadisi'nin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını öne sürdü. Ekşi, yıllardır iş adamlarının yaptığı yatırımlarla ayakta durmaya çalışan bölge insanının, HES projeleri ile korkulu rüyalar görmeye başladığını savundu. Yeşilin her tonunun bulunduğu İkizdere'de, Türkiye'nin en büyük termal otellerinden birisinin de yer aldığını hatırlatan Ekşi, şunları kaydetti:
        
''İkizdere Vadisi, Bakanlar Kurulu kararıyla 2008 yılında turizm vadisi ilan edilmiş, 20 HES projesiyle başı dertte olan bir vadidir. Doğu Karadeniz dağları arasında gizlenmiş bir cennet bahçesi olan İkizdere, HES projelerinin ardından sorunlarla karşı karşıya getirilmiştir. Türkiye'nin en büyük termal oteli, HES tehdidi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Sağlıklı bir yaşam için bölgeye giden insanlar, sağlıksız HES çalışmalarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. İkizdere Vadisi, yapımı planlanan 20 HES projesi ile yok olmayla karşı karşıya getiriliyor.''
        
Ekşi, çevre bilincinin önem kazandığı ve çevre üzerindeki hassasiyetlerin arttığı bir dönemde İkizdere'de doğanın tahrip edildiğini iddia ederek, ''Neredeyse bir değirmeni ancak döndürecek suyun bile üstüne HES inşa edilmek istenmiştir. Birçok proje gerçekçilikten uzak ve amaçsızca yapılmaya çalışılmaktadır'' ifadesini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikizdere-vadisini-bekleyen-tehlike_75483.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • fena bir haber YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!