Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

İklim Zirvesinde Anlaşma Umudu Yok

AB dönem başkanı İsveç’in Başbakanı Fredrik Reinfeldt, Beyaz Saray’da önceki gün yapılan ABD-AB zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, gelecek ay Kopenhag iklim zirvesinde bütün ülkeleri bağlayacak bir antlaşma umudunun kaybolduğunu söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi
İklim Zirvesinde Anlaşma Umudu Yok

AB dönem başkanı İsveç’in Başbakanı Fredrik Reinfeldt, Beyaz Saray’da önceki gün yapılan ABD-AB zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, gelecek ay Kopenhag iklim zirvesinde bütün ülkeleri bağlayacak bir antlaşma umudunun kaybolduğunu söyledi. Bir saatlik görüşmeden sonra gazetecilere konuşan İsveç Başbakanı, Kopenhag zirvesinde üzerinde uzlaşılacak bir antlaşma zeminin kaybolduğunu, ancak 2050’ye kadar sera gazı salımının yüzde 50 düşürülmesi konusunda görüş birliğinin sağlandığını bildirdi. Kopenhag iklim zirvesinde küresel ısınmaya karşı acil önlemler konusunda uluslararası antlaşmanın ABD Senatosu’nda dirençle karşılandığı bildirildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Obama’yla görüşesinin ardından Kongre’de yaptığı konuşmada iklim değişikliğiyle mücadeleden, İran ve Afganistan’a, Berlin Duvarı’nın yıkılışına kadar çeşitli konulara değindi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iklim-zirvesinde-anlasma-umudu-yok_74079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!