Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İKSV'nin Yeni Patronu Bülent Eczacıbaşı

Şakir Eczacıbaşı’nın ölümüyle boşalan İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yeni başkanı Eczacıbaşı Holding’in patronu Bülent Eczacıbaşı oldu. İKSV’nin yönetim kurulu dün olağanüstü toplandı. Toplantıda, önce Şakir Eczacıbaşı’nın vefatıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine Bülent Eczacıbaşı seçildi, ardından da Bülent Eczacıbaşı oybirliğiyle İKSV

Radikal Gazetesi
İKSV'nin Yeni Patronu Bülent Eczacıbaşı

Şakir Eczacıbaşı’nın ölümüyle boşalan İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) yeni  başkanı Eczacıbaşı Holding’in patronu Bülent Eczacıbaşı oldu. İKSV’nin yönetim kurulu dün olağanüstü toplandı. Toplantıda, önce Şakir Eczacıbaşı’nın vefatıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine Bülent Eczacıbaşı seçildi, ardından da Bülent Eczacıbaşı oybirliğiyle İKSV Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

Bülent Eczacıbaşı, başkanlık görevini üstlenmesinin ardından yaptığı açıklamada, İKSV’nin, dünyadaki  kültür ve sanat çalışmalarının en seçkin örneklerini Türkiye izleyicisiyle buluşturmak; Türkiye’nin ulusal kültürel ve sanatsal değerlerini dünya ölçüsünda tanıtmak ve paylaşmak amacıyla 37 yıldır çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, “Ülkemizin kültürel yaşamında vazgeçilmez bir rol oynayan İstanbul Kültür Sanat Vakfı, bundan sonra da ilkelerinden ödün vermeden  kültür ve sanat alanındaki yaratıcı, yapıcı, yenilikçi ve öncü rolünü geliştirerek sürdürecektir” dedi.

İKSV, Bülent Eczacıbaşı başkanlığında; başkan yardımcısı Ahmet Kocabıyık ve üyeler Hamit Belli, Nuri Çolakoğlu, Suzan Sabancı Dinçer, Ahmet Misbah Demircan, Oya Eczacıbaşı, Prof. Münir Ekonomi, Gencay Gürün, Tayfun İndirkaş, Doç. Yekta Kara, Ergun Özen, Ethem Sancak ve Kadir Topbaş’tan oluşan yönetim kurulu ile çalışmalarına devam edecek.

İlk başkan Nejat Eczacıbaşı’ydı

Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak İstanbul’da uluslararası sanat festivalleri düzenlemek amacıyla 1973 yılında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı önderliğindeki 17 işadamı ve sanatsever tarafından kurulan İKSV’nin 37 yıllık tarihinde ilk başkanlık görevini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı üstlenmişti. Nejat Eczacıbaşı’nın 1993 yılında vefatının ardından görevi devralan Şakir Eczacıbaşı, hayata veda etiği 23 Ocak 2010’a kadar bu görevi yürütmüştü.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/iksvnin-yeni-patronu-bulent-eczacibasi_76396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!