Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İktisat Bankası Binası Çalık’a Geçiyor

Daha önce Aksoy’a ait İktisat Bankası, Avrupa ve Amerika Holding ile Show TV-CİNE-5 gibi şirketler tarafından da genel merkez olarak kullanılan bina ve arsasını Çalık Holding’in sahibi Ahmet Çalık aldı.

Vatan Gazetesi



arayolları arazisi ve İETT Garajı gibi rekor satışlarla gündemden düşmeyen Türkiye’nin en değerli gayrimenkul bölgesi İstanbul Büyükdere Cadesi’nin gözde mülklerinden birisi daha sessiz sedasız el değiştirdi. Halk Bankası, İktisat Bankası’nın eski sahibi Erol Aksoy’un borçlarından dolayı devraldığı İstanbul Zincirlikuyu’daki 19 bin 237 metrekare inşaat alanlı bina ile bitişiğindeki 2 bin 237metrekarelik arsayı 44.1 milyon YTL’ye sattı. Daha önce Aksoy’a ait İktisat Bankası, Avrupa ve Amerika Holding ile Show TV-CİNE-5 gibi şirketler tarafından da genel merkez olarak kullanılan bina ve arsasını Çalık Holding’in sahibi Ahmet Çalık aldı.

Önceki gün basına kapalı olarak gerçekleştirilen ihaleye aralarında Hüsnü Özyeğin’in şirketi Fiba Gayrimenkul, Çalık Grubu firması Gap İnşaat, Taşyapı ve Erol Aksoy’un da bulunduğu 8 yatırımcı katıldı. 10 milyon YTL başlangıç bedeliyle satışa çıkartılan bina için Fiba ile Gap İnşaat son ana kadar başabaş mücadele verdi. Final aşamasında en yüksek teklif Gap İnşaat’tan gelirken, Halkbank Yönetim Kurulu’nun ihaleyi onaylamasının ardından bina ve arazinin devrinin gerçekleştirileceği belirtildi. Çalık’ın söz konusu binayı restore ettirerek Taksim’de bulunan genel merkezini buraya taşıyacağı kaydediliyor.

Halkbank binayı 2004’te 13.7 milyon YTL’ye almıştı
Çalık’ın 44.1 milyon YTL’lik fiyat teklif ettiği bina 2004 yılında Halk Bankası’na geçmişti. Aksoy’un ödemediği 32.7 milyon YTL’lik borcu nedeniyle icradan satışa çıkartılan bina ve arazisi, 13.7 milyon YTL’ye alacaklı konumdaki Halkbank’ın olmuştu. Bir dönem Erol Aksoy’a ait Avrupa ve Amerika Holding’in kullandığı binada Show TV, Cine 5 ve Aksoy’a ait radyolar yayın yapıyordu. İkisi bodrum, 9 katı olan binada el konulan İktisat Bankası’nın Genel Müdürlüğü de bulunuyordu.

TPAO eski Genel Müdürü Dinç, Çalık Enerji’de işbaşı yaptı
Türkiye Petrolleri (TPAO) eski Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Çalık Enerji Genel Müdürü olarak görevine önceki gün başladı. 30 Mart’ta TPAO’dan emekli olan Dinç’in Çalık Enerji’ye transferi, aynı sektörde bir özel sektör kuruluşuna geçmesi nedeniyle eliştirilmişti. Yeni görevinde ilk açıklamasını yapan Dinç, “Yeni enerji santralleri kuruluşu ve işletilmesi, Samsun-Ceyhan petrol boru hattının en kısa sürede tamamlanması, bir petrol rafinerisi ile petro kimya tesisi kurulmasında yoğunlaşacağız” dedi. Dinç, su ve elektrik dağıtımı ile telekomünikasyonda yeni iş imkanlarının geliştirilmesi konusunda da çalışacaklarını kaydetti.

Arnavutluk Çalık’a ‘telekom resti’ çekti
Türkİye’de İktisat Bankası binasını satın alan Ahmet Çalık’ın Arnavutluk’taki telekomünikasyon yatırımı tehlikeye girdi. Arnavutluk Maliye Bakanı Genc Ruli, devlet telekom şirketi Albtelecom’u satın almada gerekli bir koşulu yerine getirmesi için Çalık Grubu’na bir ay süre verdiklerini, aksi takdirde işlemin feshedileceğini söyledi. Ruli, üyesi olduğu Demokrat hükümetin, önceki Sosyalist hükümetle Çalık arasında 2005’te yapılan anlaşmayı onaylamadığını, çünkü Çalık’ın Türkiye’de bir telekom operatörü ile stratejik ortaklık içinde olduğunu kanıtlayamadığını belirtti. Ruli ayrıca Çalık’ı konuyla ilgili yedi aydır beklediklerini kaydetti. sÇalık Albtelecom’un yüzde 76’sı için 120 milyon euro teklif etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iktisat-bankasi-binasi-calika-geciyor_53291.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!