Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İlçe Olmayı Hayal Ederken Belde Olup Çöküşe Geçti

Polatlı İlçesi’ne bağlı belde belediyeliği kapatılıp mahalleye dönüştürülerek Sincan İlçesi’ne bağlanan Temelli’deki yapay gölün çevresi çöpten geçilmiyor. Sincan belediyesinin 50 kilometre uzaklıktaki Temelli’ye hizmet getirmesinin mümkün olmadığını belirten eski belediye başkanı Alaattin Türkoğlu, “Temelli hayalet beldeydi, şimdi çöp yuvası

Hürriyet Ankara
İlçe Olmayı Hayal Ederken Belde Olup Çöküşe Geçti

Polatlı İlçesi’ne bağlı belde belediyeliği kapatılıp mahalleye dönüştürülerek Sincan İlçesi’ne bağlanan Temelli’deki yapay gölün çevresi çöpten geçilmiyor. Sincan belediyesinin 50 kilometre uzaklıktaki Temelli’ye hizmet getirmesinin mümkün olmadığını belirten eski belediye başkanı Alaattin Türkoğlu, “Temelli hayalet beldeydi, şimdi çöp yuvası oldu” dedi.

Temelli Beldesi’nin Polatlı’dan alınarak 8 köyle birlikte Sincan’ın mahallesine dönüştürülmesinden sonra eski cazibesini yitirdi. Beldede arsa fiyatları ucuzlamasına rağmen satışların da bıçakla kesilmiş gibi durduğu belirtiliyor. Temelli ve 8 köy mahalle olduktan sonra tapu ve diğer resmi işlemler için Sincan’a gitmek zorunda kalanlar, sıkıntılarını dile getiriyor. Temelli sakinleri, 50 kilometre uzaklıktaki Sincan’a ulaşımın güç olduğunu ifade ediyor.

Yanlışı söylemiştik

Beldenin son belediye başkanı Alaattin Türkoğlu, Türkiye’nin ilk yapay gölünü Temelli’ye yaptıklarını, Ankara’nın hafta sonu eğlence merkezi olan buranın eski halinden eser kalmadığını söyledi. Türkoğlu, “Beldemiz önce arazi rantı özelliğini kaybetti, şimdi de gölün bir eğlence merkezi olması özelliğini kaybediyor. Gölün çevresi çöplükten geçilmiyor, kameriyeler kırılmış, çöpler uçuşuyor. Gölü besleyen su kanalları pislikten geçilmiyor ve etrafa müthiş pis kokular yayıyor, altyapı ve kanallar patlıyor. Benim makineyle civardan söküp getirip göl çevresine diktiğim ve bir tanesinin maliyeti 250 lira olan çam ağaçlarına bile bakamamışlar. Belde hayalet kent idi, şimdi çöp yuvasına dönüştü. Biz beldenin Sincan’a bağlanmasının yanlış olduğunu söylüyorduk” dedi.

TOKİ konutları bomboş

Beyobası Mahallesi yolu üzerinde yapılan 720 TOKİ konutunun çoğunun boş olduğunu ve bölgenin cazibesini yitirmesinden sonra insanların buradaki evlerini satışa çıkardığını da belirten Alaattin Türkoğlu, 29 Mart 2009 tarihinde belediyenin varlıklarını Sincan Belediyesi’ne devrederken 3 bin dönümlük araziyle birlikte devrettiğini belirterek, “Bu arazilerden elde ettikleri geliri beldeye harcasalardı yeterdi” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilce-olmayi-hayal-ederken-belde-olup-cokuse-gecti_81578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!