Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İlk 'Güvenli Yeşil Bina' Belgesi Iğdır'a

TSE'nin ilk "güvenli yeşil bina" belgesi, Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binasına verildi.

yapi.com.tr/AA
İlk 'Güvenli Yeşil Bina' Belgesi Iğdır'a

Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) ilk "güvenli yeşil bina" belgesi, Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binasına verildi.

TSE Genel Kurul Salonunda düzenlenen törende konuşan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, son yıllarda dünyada "güvenli yeşil bina" adı altında, ciddi bedellere belgelendirme yapıldığını söyledi. 

Şentürk, 1,5 yıl önce söz konusu belgenin TSE tarafından sağlanmasının kararlaştırıldığını, 55 uzmanın katılımıyla "güvenli yeşil bina" kriterlerinin ve belgelendirme sürecinin oluşturulduğunu ifade etti. İlk sertifikayı da Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün almaya hak kazandığını belirten Şentürk, güvenli yeşil binanın, çevreye zarar vermediğini, kullanıcının sağlığını tehdit etmediğini ve mimari yönden bulunması gereken tüm şartları sağladığını kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan da söz konusu belgeyi ilk kez Iğdır'ın almasının çok önemli olduğunu söyledi. TSE'nin son dönemde yaptığı çalışmalarla dünyanın her yerine açıldığına dikkati çeken Aslan, TSE'yi kutladığını ifade etti.

"Türkiye'nin her şehrine örnek olmalı"

Iğdır Valisi Davut Haner de Iğdır'ın yeşil bina belgesi almasının Türkiye'nin her şehrine örnek olması gerektiğini söyledi. 

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Hadi Görkem Gençtürk de binalarının enerji kullanımında cimri, çevre dostu bir yapı olduğunun tescillendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şentürk, Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarına belgeleri ile teşekkür plaketi verdi.

Binaların "güvenli yeşil" olarak tanımlanabilmesi için, sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji tasarrufu, ekolojik malzeme kullanımı, iç ortam hava kalitesi, kullanıcı sağlığı ve konforu, ulaşım ve atıkların kontrolü, güvenlik, akustik ve kirlilik gibi konularda belli standartları karşılaması gerekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilk-guvenli-yesil-bina-belgesi-igdira_125833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!