Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İlk İcraatı Aşk Heykelini Kaldırmak

Antalya Kemer'in "Paşa" lakabıyla tanınan MHP'li yeni Belediye Başkanı Mustafa Gül, ilk iş meydandaki aşk heykelini kaldırdı. Heykeli, Fen İşleri Müdürlüğü'ne talimat vererek kaldırtan Gül, seçimden önce halka söz verdiği için bunu yaptığını söyledi. Gül'ün müstehcen bulduğu heykelin yerine kule dikilecek.

Akşam Gazetesi
1 İlk İcraatı Aşk Heykelini Kaldırmak

Antalya Kemer'in "Paşa" lakabıyla tanınan MHP'li yeni Belediye Başkanı Mustafa Gül, ilk iş meydandaki aşk heykelini kaldırdı. Gül'ün müstehcen bulduğu heykelin yerine kule dikilecek.

Kemer'in yeni Belediye Başkanı Mustafa Gül'den ilginç uygulama. Atatürk Caddesi'ndeki meydanda yer alan heykeli, Fen İşleri Müdürlüğü'ne talimat vererek kaldırtan Gül, seçimden önce halka söz verdiği için bunu yaptığını söyledi. Gül, "2007 yılı temmuz ayında dikilen bu heykel dikildiği günden bu yana halktan tepki alıyordu. Bu heykelde birbirine sarılmış çıplak kadın ve erkek figürü vardı. Heykelin hemen yakınında cami ile okul var. Halkımız bundan rahatsız. Benden seçim gezileri sırasında halkımız bu heykeli kaldırmamı istediler. Ben de seçildiğimde ilk icraatımın bu olacağını söyleyip, söz verdim. Şimdi de heykeli söktürdük. Yerine Kemer'e yakışır bir kule yapacağız" dedi.

Ahlak bozuyormuş

Gül, daha önce de heykelin kaldırılması için kaymakamlığa başvuruda bulunmuş ve heykeltıraş Zafer Sarı'nın kadın ve erkek figüründen oluşan heykelinin 'müstehcen' olduğunu savunmuştu. Sanata saygılı olduğunu söleyen Gül, "Bunu buraya koymak, insanlara hakarettir. Kemer'de sadece turistler yaşamıyor. Genç kızların ahlakı, ailelerin huzuru bozuluyor" diye açıklama yapmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilk-icraati-ask-heykelini-kaldirmak_67936.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bu ahlak dediğimiz şey bu kadar mı zayıf hale geldi ki heykellerle bile bozulabiliyor. Vah zavallı ahlâk vah...! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!