Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İlk Yerli Güneş Enerji Hücresi Üretildi

Denizli'de merkezi bulunan enerji şirketi, kurduğu fabrikada güneş panelinden sonra şimdi de Türkiye'nin ilk yerli güneş enerji hücresini üretti.

yapi.com.tr
1 İlk Yerli Güneş Enerji Hücresi Üretildi

Bereket Enerji Grubu tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli güneş enerji hücresi, yatırımcılarla buluştu. Grubun Ar-Ge'ye yaptığı yatırımlarla geliştirdiği ülkenin ilk güneş enerji hücresinin, Türkiye'yi yenilenebilir enerji konusunda yeni bir dönemecin eşiğine getireceği belirtildi. 'Parla' markasıyla imal edilen hücreler, güneş enerjisi alanında dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye'de üretilen yeni ürünlerin tanıtım ve ticari bağlantılarının bir arada sunulduğu platform olan '12'nci Solarex Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nda ilgi gördü.

DHA'da yer alan habere göre Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, güneş panelinden sonra milli bir proje olarak yerli hücre üretimini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Saldanlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yerli ve milli üretim anlayışı doğrultusunda, TÜBİTAK destekli Milli Güneş Enerjisi Santrali Geliştirilmesi (MİLGES) projesi çerçevesinde bu yatırımı hayata geçirdiklerine dikkat çekti. Denizli'deki tesislerde silisyum tabanlı multi ve mono kristal, standart (Al-BSF) ve PERC tipi hücreler üretildiğini söyleyen Saldanlı, fabrikadaki toplam üretim kapasitesinin 130 megavat (MW) olduğu ifade ederek, "Bu da yıllık 26 milyon hücre üretimi demektir. Panel fabrikamızın üretim kapasitesi de 150 MW'dur. 2018 yılı sonunda deneme üretimlerine başladığımız tesislerde multi kristal standart hücrelerde yüzde 19, mono kristal PERC tipi hücrelerde ise yüzde 21 verime ulaşılmıştır" dedi. 'Parla' markasıyla hem panel ve hücre hem de kurulum hizmetleriyle güneş sektöründe entegre fabrika olarak çalıştıklarını dile getiren Saldanlı, böylece Türkiye ekonomisi için bu alanda yeni bir değer yarattıklarını ve yüksek teknolojiyle üretim gerçekleştirdiklerini vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilk-yerli-gunes-enerji-hucresi-uretildi_171910.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Ülkemizin temiz enerji kullanımı için önemli adımlar, kutlarım. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!