Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İlkokullarda Depreme Karşı Japon Eğitimi Verilecek

Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ortaklığında Marmara Bölgesi’ndeki 80 ilköğretim okulunda depremden korunma dersleri verecek. Üç yıllık projede görevli eğitmenler dersleri Japonya’da alacak.

bianet.org
İlkokullarda Depreme Karşı Japon Eğitimi Verilecek

STRONG>Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda deprem eğitimi başlatıyor. MEB Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile birlikte yürüteceği "Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi"ni bir genelge ile duyuran bakanlık, eğitimlere Marmara Bölgesi'nde 80 pilot okulda başlayacak.

Genelgede projenin genel amacının, okullarda afet risk yönetimi konusunda bilincin teşvik edilmesi olduğu belirtildi. Üç yıllık proje Marmara Bölgesi'nde bulunan sekiz il ile Bolu ve Düzce illerinde toplam 80 pilot okulda gerçekleştirilecek. Proje kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine, okul yöneticilerine ve velilere afete hazırlıklı olma eğitimi verilecek.

Eğitmenler Japonya'da ders alıyor

Üç yılın sonunda proje tüm Türkiye'ye genişletilecek. 80 pilot okul arasından seçilecek 10 demonstrasyon okulunda oluşturulacak model sınıflar, proje ülke genelinde yaygınlaştırıldığında diğer okullara örnek olacak. 2011'un ilk aylarında başlayacak projede görev alacak eğitmenler, Japonya'da ders alıyor. Japonya'daki eğitimi takiben Yalova'da yürütülecek olan Hizmetiçi eğitim programları yoluyla da bu bilgiler pilot okul öğretmen ve yöneticilerine aktarılacak.

Marmara depreminin 11 yılının dolduğu 17 Ağustos 2010'da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız şu bilgileri verdi.

* İstanbul'da 998 Deprem Yönetmeliği'nden önce inşa edilen 1311 okulun 87'sinin MEB tarafından, 312'sinin İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında güçlendirildi.

* 113 okul MEB, 40 okul İSMEP tarafından yıkıldı ve yeniden yapıldı.

* İstanbul'da halen 108 okulun güçlendirme çalışması sürüyor, 215 okulda fizibilite çalışması yapılıyor. 2011 sonuna kadar yıkılarak yeniden yapılması planlanan okul sayısı ise 10.

Okullarda depremden korunma rehberi için tıklayınız.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ilkokullarda-depreme-karsi-japon-egitimi-verilecek_83729.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!