Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İller Bankası Kredi Verdiği Belediyeleri Gizledi

AKP iktidarında her kurumda boy gösteren sansür, İller Bankası’na da sıçradı. Hangi belediyelere kredi sağlandığını içeren bölüm 2022 raporundan kaldırıldı.

yapi.com.tr
İller Bankası Kredi Verdiği Belediyeleri Gizledi

Yerel yönetimlere, kentsel ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla kredi sağlamakla yükümlü İller Bankası’nın 2022 yılı çalışmaları içeren raporu yayımlandı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, raporun makaslandığını açıkladı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; 2021 yılı raporunun 103 sayfa, 2022 yılı raporunun ise yalnızca 81 sayfa olduğunu söyleyen Emir, “2022 yılı raporunun 2021 yılı raporundan farkı nedir diye baktığımız zaman bizi hiç şaşırtmayan bir sonuçla karşılaştık. Raporun, hangi belediyeye ne kadar kredi ya da hibe sağlandığına yer verilen bölümü çıkartılmış.” ifadelerini kullandı.

Ayrımcılık 2021
Millet İttifakı belediyelerinin İller Bankası’ndan kredi almakta zorlandığını anımsatan Emir, şunları söyledi: “2021 yılında banka, toplam 279 projeye yüzde 100 kredi desteği sağladı. Bu kredinin tutarı 1,2 milyar TL oldu. Yüzde 100 İller Bankası kredisiyle tamamlanan projelerden 43’ü, büyükşehir belediyelerinin projelerine aitti. Bu belediyelerin 42’si AKP’li, biri ise MHP’li belediyeydi. Bir başka deyişle, hiçbir CHP’li büyükşehir belediyesinin projesine, yüzde 100 İller Bankası kredisi sağlanmamıştı. Benzer şekilde, İller Bankası hibesi ile tamamlanan 102 belediye projesinin 99’u AKP, MHP ve kayyum idaresindeki belediyelere aitti. Yani 2021 yılı raporu, ayrımcı uygulamalar ortaya koyuyordu.”

TBMM gündeminde
Bankanın 2022 yılı raporlarındaki sansürü TBMM gündemine de taşıyan Emir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde İller Bankası’nın, 2022 yılında hangi belediyelerin hangi projelerine yüzde 100 kredi desteği verdiğini sordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iller-bankasi-kredi-verdigi-belediyeleri-gizledi_194827.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!