Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmar Affı Niteliğinde Alınan Kararlar Tartışma Konusu

Kuşadası Kent Meclisi, aralarında Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a ait tesislerin de bulunduğu bazı turistik işletmeler ile yazlık sitelere ek imar hakkı tanıyan imar planı tadilatı kararına itiraz etti.

BirGün Gazetesi



b>Kuşadası Kent Meclisi, aralarında Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a ait tesislerin de bulunduğu bazı turistik işletmeler ile yazlık sitelere ek imar hakkı tanıyan imar planı tadilatı kararına itiraz etti. Belediye Meclisi'nin, 5 Aralık 2007 tarihinde, Belediye Başkanı Başkanı Fuat Akdoğan'a ait Club Akdeniz Tatil Köyü (2 bina) ve Pamay Apart Oteli; Korumar Otel, Grand Önder Otel, Pine Marin Otel ve Carisma Otel ile ikinci konut olarak bilinen 10 siteye ek imar hakkı getiren kararı tartışma konusu oldu. Kuşadası Kent Meclisi, 7 turistik tesis ile 10 siteye "ek kat ve yoğunluk hakkı tanıyan" ve bu yapılardaki aykırı yapılaşma sonucu ortaya çıkan "kat, yoğunluk ve çekme mesafesi ihlallerinin affı" anlamı taşıyan karara belediye meclisine başvuruda bulunarak itiraz etti.

Kuşadası Kent Meclisi Başkanı Bülent Tokuçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, meclise verdikleri 16 sayfalık dilekçe ile gerçekleştirilen imar planı değişikliğine "yoğunluk artırıcı olması, fonksiyon değişikliği getirmesi ve imar affı niteliği taşıması" gerekçeleriyle itiraz ettiklerini belirtti. Alınan kararların imar affı niteliği taşıdığını savunan Tokuçoğlu, şunları kaydetti: "Oysa, Belediye Meclisi'nin imar affı gibi bir yetkisi yok. Bunun yanında Kuşadası'ndaki betonlaşmadan en çok şikâyet eden turistik tesis sahiplerinin ve turizmcilerin, Kuşadası'nı daha da betonlaştıracak ek imar hakkı talebinde bulunması ve bunu belediye meclisinden geçirmesi son derece düşündürücü. Turistik tesisler ile yazlık sitelere yönelik imar plan tadilatları kesinlikle yasalara aykırı. Tüm tadilat talepleri 25 binlik nazım imar ve çevre düzeni planına aykırı. Yoğunluk artıran ve fonksiyonel değişik içeren bu değişiklikler Kuşadası'nın geleceğini daha da çok betona mahkum etmektedir." Kuşadası Kent Meclisi'nin imar planı değişikliğine ilişkin itirazının, Belediye Meclisi'nin gelecek ay yapılacak toplantısında görüşüleceği bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-affi-niteliginde-alinan-kararlar-tartisma-konusu_58876.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!