Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmar Bilgi Sistemiyle Kaçak Yapılara Son

Bilgi teknolojileri alanında atılım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi; kent, altyapı, coğrafi ve coğrafi adres bilgi sistemlerinden sonra, şimdi de "İmar Bilgi Sistemi"ni kuruyor.

Yeni Asır Gazetesi
1 İmar Bilgi Sistemiyle Kaçak Yapılara Son

ilgi teknolojileri alanında atılım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi; kent, altyapı, coğrafi ve coğrafi adres bilgi sistemlerinden sonra, şimdi de "İmar Bilgi Sistemi"ni kuruyor. Tüm ilçe belediyelerin de bağlanacağı sistem sayesinde imar uygulamaları rahatlıkla denetlenebilecek; kaçak yapı ve kaçak kat çıkışları hem mevcut durum itibariyle, hem de geleceğe yönelik olarak tespit edilebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski ve yeni ilçeler dahil olmak üzere, tüm kentin 1/1000'lik imar planlarını sayısallaştırılıp "Akıllı haritalar" haline getiriyor. Tüm imar notları, bina, ticarethane, yollar, caddeler, yapıların yollardan çekme mesafeleri, yeşil alanlar, halihazır haritalar, İzmir'in jeolojik haritaları, su toplama havzaları gibi yüzlerce veri ve bilginin işleneceği haritalar sayesinde sağlıklı imar denetimleri yapılabilecek. Kaçak yapılar ve kaçak katlar tespit edilerek gerekli önlemler zamanında alınabilecek.

Bir ilki başardı
Sisteme ilk etapta 18 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin görevlendireceği uzman elemanlar ile bağlanılacak. Türkiye'de Coğrafi Bilgi Sistemleri'ni tek bir çatı altında toplayarak bu alandaki çalışmaları bir merkezden yürüten tek büyükşehir belediyesi olan İzmir, gerçekleştirdiği son çalışmalarla "e-belediyeciliği" uygulamayı hedefliyor. Sisteme, Planlama, Harita, İmar, Emlak ve Kamulaştırma müdürlükleri "paydaş" olarak katılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-bilgi-sistemiyle-kacak-yapilara-son_58720.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 1227 sokak hilal/KONAK - İZMİR ilçesinde kaçak yapı yapılmaktadır ilgililerin dikkatine YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!