Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmar Kanunu'nda Değişiklik Yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 9 Aralık 2009 tarihinde kabul edilen 5940 sayılı "İmar Kanunu ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" bugün (17 Aralık 2009) Resmi Gazete'de kabul edildi.

yapi.com.tr
İmar Kanunu'nda Değişiklik Yapıldı

STRONG>Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 9 Aralık 2009 tarihinde kabul edilen 5940 sayılı "İmar Kanunu ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" bugün (17 Aralık 2009) Resmi Gazete’de yayımlandı.

5940 sayılı kanun ile 3194 sayılı İmar Kanunu‘nun "müelliflik, fenni mesuliyet, şantiye şefliği, yapı müteahhitliği ve kayıtlar" ile ilgili 28, "İdari müeyyideler" ile ilgili 42, "yönetmeliklerin hazırlanması ile ilgili" 44. maddeleri değiştirilirken, İmar Kanunu’na iki adet geçici madde ve 13.12.1983 tarihli ve 180 sayılı “Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”nin de 2. ve 12. maddelerine "müelliflikler" ve "Türkiye Coğrafi Bilgi Sistemi’nin oluşturulması" ile ilgili bazı fıkralar eklenmiş oldu.

"İmar Kanunu ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”a ulaşmak için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-kanununda-degisiklik-yapildi_75047.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!