Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmar Mevzuatı Sorunları STK’larla Birlikte Çözülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesine yönelik çalıştayların ilki bugün Ankara’da düzenlendi.

yapi.com.tr
İmar Mevzuatı Sorunları STK’larla Birlikte Çözülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar mevzuatlarında yaşanan sorunları masaya yatırıyor.  Zorunlu olarak revizyona uğrayan, anlam bütünlüğü yer yer kaybolmuş olan mevzuat,  50 kişilik komisyon tarafından incelenerek yeniden düzenlenecek. Komisyonda, 16 büyükşehir, 9 il ve ilçe belediyesi, 6 Bakanlık, 7 Üniversite, 5 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından imar mevzuatı konusunda uzman teknik personeli yer alacak. Komisyon mevcut imar mevzuatının yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak mevzuat ve Büyükşehir Belediyelerinin mevcut yönetmeliklerini inceleyecek.

15 günde bir yapılacak çalıştaylarla yaşanabilir, insan odaklı, çevreye duyarlı ve kimlikli şehirlerin oluşmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Komisyon, Mevcut İmar Mevzuatı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan taslak mevzuat ve Büyükşehir Belediyelerinin mevcut yönetmeliklerini dikkatle inceleyerek İmar Mevzuatının revizyonunu yapacak. Ayrıca bu çalışma ile bürokrasinin de asgari seviyeye indirilmesi hedeflenmekte olup, çalışmanın ilk sonuçlarının 3 ay gibi bir süre içerisinde alınması hedefleniyor.

Çalıştaya katılan kuruluşlar şöyle:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı,

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Muğla, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van Büyükşehir Belediyeleri ile  Afyonkarahisar, Sivas, Altındağ, Çankaya, Pursaklar, Ataşehir, Beykoz, Beyoğlu, Pendik  Belediyeleri

Dokuzeylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İTÜ, KTÜ, ODTÜ, Selçuk Üniversitesi,

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), KONUTDER, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG).

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-mevzuati-sorunlari-stklarla-birlikte-cozulecek_130811.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!