Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İMİB'de Düğüm Çözüldü

Aydın Dinçer, olağanüstü genel kurulda, eski başkan Ali Kahyaoğlu'nun listesiyle yarıştı ve aldığı 218 oyla İMİB'in yeni başkanı oldu.

yapi.com.tr
İMİB'de Düğüm Çözüldü

Dünya Gazetesi'nden Sercan Akıncı'nın haberine göre, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) dün yeni başkanını seçti. Yapılan olağanüstü genel kurulda 343 geçerli oyun 218'ini alan Tur-Er Madencilik'in sahibi Aydın Dinçer İMİB'in yeni başkanı oldu. Birliğin eski başkanı Ali Kahyaoğlu'nun listesi ise 125 oyda kaldı.

İMİB'de eski başkan Ali Kahyaoğlu, 2014'te yapılan genel kurulda bir dönemlik aranın ardından tekrar başkanlık koltuğuna oturmuştu. Daha sonra gelen istifalarla Kahyaoğlu'nun da başkanlığı düşmüştü.

Kahyaoğlu'nun 2014 yılındaki listesinde yer alan 21 kişiden ilk etapta dört kişi istifa etmişti. 17 kişiye düşen yönetim, Temmuz ayında ise 9 yönetim kurulu üyesinin istifasıyla 8 kişiye inmişti. Son olarak İstanbul'daki mermer fuarının üçüncü gününde iki kişi daha istifa edince yönetim kurulunun 5 kişiye inmiş olması nedeniyle Kahyaoğlu'nun da başkanlığı düşmüş oldu.

Temmuz ayında Kahyaoğlu'nun yönetiminden istifa eden Tur-Er Madencilik'in sahibi Aydın Dinçer, olağanüstü genel kurulda, eski başkan Ali Kahyaoğlu'nun listesiyle yarıştı ve aldığı 218 oyla İMİB'in yeni başkanı oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) bağlı birliklerin olağan genel kurullarının ise nisanda yapılması öngörülüyor. Dinçer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) olduğu gibi ihracatçılar birliği seçimlerinde bir erteleme olmazsa nisana kadar İMİB'in başkanlık koltuğunda oturacak. Dinçer'in yönetim kurulunda şu şirketlerin temsilcileri yer alıyor: "Altınsoy Madencilik, Aze Madencilik, İlan Madencilik, Kasmer Mermer, Marmor Madencilik, Temmer Mermer, Verona Granit-Mermer, Vezir Madencilik ve 2E Madencilik."

http://www.yapi.com.tr/haberler/imibde-dugum-cozuldu_162031.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!