Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İMSAD Binalarda Enerji Verimliliğini Masaya Yatırdı

İnşaat sektörünün, inşaat malzemeleri sanayisinin AB’ye uyumu ve işbirliğini hedefleyen İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), EUbuild Projesi kapsamında düzenlediği “Binalarda Enerji Verimliliği Eğitimi”ni Bulgaristan ve Romanya ayağından sonra İstanbul’da gerçekleştirdi.

yapi.com.tr
İMSAD Binalarda Enerji Verimliliğini Masaya Yatırdı

İnşaat sektörünün, inşaat malzemeleri sanayisinin AB’ye uyumu ve işbirliğini hedefleyen İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), EUbuild Projesi kapsamında düzenlediği “Binalarda Enerji Verimliliği Eğitimi”ni Bulgaristan ve Romanya ayağından sonra İstanbul’da gerçekleştirdi. TOBB Plaza’da gerçekleştirilen “Binalarda Enerji Verimliliği Eğitimi’nin başkanlığı Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi (CEPMC) Çevre Çalışma Grubu Yöneticisi Chris Hamans tarafından yapıldı.

İMSAD Binalarda Enerji Verimliliği Hareketi’nin de bir parçası olan ve tüm gün süren eğitim, konunun farklı yönleriyle ele alınmasını sağladı.

Chris Hamans eğitimde; Avrupa’da enerji verimliliği konusuna ve ilgili standartlara bakış açısını, bu konuda gelinen noktayı katılımcılarla paylaştı. Binalardaki enerji verimliliğinin önemini vurgulayan Hamans, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki revizyona değinerek; Avrupa’nın enerji tasarruf potansiyeli hakkında da açıklamalarda bulundu. Yeni ve mevcut yapıların bu konudaki durumunu da anlatan Chris Hamans, binalarda enerji verimliliğinde yatırımların ve tasarrufların optimum çözümleri üzerine bilgiler vererek, Avrupa’daki iyi uygulamaları katılımcılarla paylaştı.

Eğitimde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Enerji Verimliliği Komisyonu Başkanı Yusuf Yıldız, 2008 yılında çıkan Enerji Verimliliği ile ilgili Yönetmelikler hakkında bilgiler vererek, Türkiye’de bu konuda önümüzdeki sürecin neler getireceği hakkında öngörülerini katılımcılarla paylaştı.

Prof.  Dr. Zerrin Yılmaz, yapı fiziği ve bina enerji performansı üzerine detaylı bilgiler verdi.

Eğitimde ayrıca Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Enerji Komisyonu Başkanı Ergin Kaya, binalarda enerji performansı ölçüm teknikleri hakkında katılımcıları bilgilendirerek, Türkiye için uygun yöntemleri ve önümüzdeki süreçte bu konuda yaşanacak gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Yoğun katılımla gerçekleşen, katılımcıların soru ve görüşlerini paylaşma imkanı buldukları eğitim düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/imsad-binalarda-enerji-verimliligini-masaya-yatirdi_67185.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!