Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İndirim Kampanyası İle 6 Günde 2 Bin Konut Satıldı

41 firmanın başlattığı konut satış kampanyasında ilk 6 günde 2 bin konut satıldı. Kampanyaya katılan firma sayısı 45'e çıktı.

yapi.com.tr
İndirim Kampanyası İle 6 Günde 2 Bin Konut Satıldı

Konutta başlayan kampanya rüzgarı esmeye devam ediyor. Ziraat Bankası öncülüğünde başlayan konut kredi faizi indiriminden sonra, konut sektörünün 3 önemli temsilcisi KONUTDER, GYODER ve İNDER üyesi 41 firmanın başlattığı 'yüzde 5 peşinat, yüzde 20 indirim' kampanyasında 6 gün geride kaldı.

Dünya Gazetesi'nden Uğurcan Gökçen'in haberine göre, kampanyada bugüne kadar 2 bin konut satıldı. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 1-1.5 milyar lira arası bir ciro rakamının ortaya çıktığını açıkladı. Durbakayım, bu rakamın beklentilerinin çok üzerinde olduğunu ve bu nedenle kampanyada hedef büyüttüklerini duyurdu.

Katılan firma sayısı artıyor
Kampanyanın tahmin ettiklerinden daha çok ilgi gördüğünü ifade eden Durbakayım, "Kampanyaya katılan firmaların satış ofislerinde büyük bir hareketlilik yaşandı, telefonlarında kilitlenmeler oldu. Demekki kampanya doğru bir şekilde yapılmış" dedi. Kampanyaya katılan firma sayısı 45'e çıktı.

Nazmi Durbakayım aynı zamanda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı. Durbakayım, kampanyada şu ana kadar kendilerinin 150 daire sattığını, toplam satış rakamının ise 2 bin civarı olduğunu söyledi.

"Malzemeleciler ciddi bir indirim vaat etti"
Kampanya 15 Haziran'da sona erecek. Durbakayım, "Sonra oturup duruma bakacağız, neticede dövizin durumu ve artan malzeme fiyatları bizi maliyette baskı ile karşı karşıya bıraktı" dedi. Durbakayım son olarak malzemelecilerden takviye istediklerini ve İMSAD'ın kendilerine ciddi bir indirim yapmayı vaat ettiğini açıkladı.

"Yanlış algı yaratılıyor"
Durbakayım, konut sektöründe bir köpük olduğunu ve yüzde 20 indirimin bunu ortadan kaldırdığı yönündeki eleştirileri değerlendirdi. Durbakayım, "Bu eleştiriler haksız. Bankalar yüzde 1.20, yüzde 1.30 gibi faiz oranları uyguluyordu. Biz bu nedenle bankalara katkı payı veriyorduk, yani faizi biz karşılıyorduk. Bu faizler aşağı düşünce biz bu katkımızı cebimizde tutmadık, hatta üzerine ilave de ettik. Yüzde 20 indirim rakamı böyle ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/indirim-kampanyasi-ile-6-gunde-2-bin-konut-satildi_165787.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!