Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ING Barometre'de Konut Alma Eğiliminde Yükseliş Gözlendi

Tüketicilerin konut satın alma eğilimi ve tercihlerini belirleyen ING Mortgage Barometre’nin Temmuz 2010 dönemi sonuçları belli oldu. Her ay düzenli olarak açıklanan ING Mortgage Barometre, Temmuz ayında yükselişe geçerek 75’i gösterdi.

yapi.com.tr
ING Barometre'de Konut Alma Eğiliminde Yükseliş Gözlendi

STRONG>Tüketicilerin konut satın alma eğilimi ve tercihlerini belirleyen ING Mortgage Barometre’nin Temmuz 2010 dönemi sonuçları belli oldu. Her ay düzenli olarak açıklanan ING Mortgage Barometre, Temmuz ayında yükselişe geçerek 75’i gösterdi.

ING Bank, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Nielsen işbirliği ile her ay gerçekleştirilen ING Mortgage Barometre’nin Temmuz 2010 dönemi sonuçları açıklandı. Temmuz ayı boyunca 14 ilde toplam 1038 kişiyle gerçekleştirilen görüşmelerde tüketicilerin konut satın alma eğilim ve tercihleri, konut tercihlerini etkileyen dinamikler ve tüketicinin ekonomi ile ilgili sorularına cevap arandı.

ING Mortgage Barometre Temmuz 2010 dönemi sonuçları, Haziran 2010 dönemine göre yarım puanlık bir artış gösterdi. Bu durumun tüketicilerin daha kısa bir süre içinde konut almayı planlamalarından kaynaklandığı düşünülüyor.

Her ay düzenli olarak piyasanın 'ev alma iştahı'nı ölçen ING Mortgage Barometre'nin Temmuz ayı sonuçları da tüketicilerin bugün ve gelecekte 'konut satın alma' ile 'konut kredisi kullanım eğilimi'yle ilgili sonuçları ortaya koydu. 

Temmuz 2010 dönemi sonuçlarına göre;

- Her ne kadar gayrimenkul yatırımları hala cazibesini korusa da, tüketicilerin gerek gayrimenkul gerekse başka yatırım araçlarına şu aşamada yatırım yapmak yerine beklemeyi tercih ettikleri görülüyor.

- Konut satın alınırken kullanılacak kaynaklar arasında kişinin kendi birikimleri ve kredi ilk sırada yer alıyor. Araştırmada, ev alırken konut kredisi kullanacakların oranı ise yüzde 55 olarak ölçüldü. Konut kredisi düşünenler, konut bedelinin yarısından fazlası için kredi kullanmayı planlıyor. Alınması düşünülen ev fiyatı ortalama yaklaşık 96.000 TL olarak belirlenirken, krediye ortalama aylık yaklaşık 900 TL ödenebiliyor.

Konut talebi canlanıyor

ING Mortgage Barometre’nin Temmuz 2010 sonuçlarını değerlendiren ING Bank Başekonomisti Sengül Dağdeviren, önceki üç ayda görülen düşüşün sona erdiğini, mevcut konjonktür ve mevsimsellikle birlikte değerlendirildiğinde bu gelişmenin konut talebi açısından bir canlanma döneminin işareti olarak görülebileceğini belirtti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Orhan Erdem ise, yatırımcıların beklemede olduğuna işaret ederek, “Bu ay halkın konut alma iştahını ölçen ING Mortgage Barometre’de üç aydır süren düşüşün nihayet frenlemiş olduğunu görüyoruz. Haziran 2010 döneminde 74.5’e kadar gerileyen endeks, Temmuz 2010 döneminde 75’e yükseldi. Bu yükselişte özellikle 30–45 yaş arası yüksek gelir grubuna ait genç ve erkek nüfusun etkili olduğunu görüyoruz” dedi.  

ING Mortgage Barometre’nin detaylı Temmuz 2010 sonuçlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ing-barometrede-konut-alma-egiliminde-yukselis-gozlendi_81912.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!