Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İngilizler Ev Almakla Kalmadı Müteahhitliğe de Soyundu

Kur artışıyla zor günler geçiren inşaat firmaları, yabancıya konut satışında da sıkıntılı bir döneme girdi. Yazlık konut için cazip bir yatırım alanı haline gelen Bodrum'da önceleri sadece ev almak için gelen İngilizler, bölgede giderek artan potansiyeli görünce emlakçilik da yapmaya başladı.

Vatan Gazetesi
İngilizler Ev Almakla Kalmadı Müteahhitliğe de Soyundu

ur artışıyla zor günler geçiren inşaat firmaları, yabancıya konut satışında da sıkıntılı bir döneme girdi. Yazlık konut için cazip bir yatırım alanı haline gelen Bodrum'da önceleri sadece ev almak için gelen İngilizler, bölgede giderek artan potansiyeli görünce emlakçilik da yapmaya başladı. Ancak Bodrum, Londra'ya göre beşte bir oranındaki fiyatlarıyla cazibesini artırınca, İngilizler son 4-5 ayda ilçede müteahhitliğe de soyunarak Türk firmalara rakip oldu.

Paradol, Artev, İspanyol Mc Anthony gibi sayıları 20'yi geçen emlak yatırımcıları, ilçede arsa alıp kendi projelerini yapmaya ve yine yabancıya satmaya başladı. Bodrum'da yarısı yabancıya olmak üzere 10 projede 1.400 konut üreten Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkam Süha Yılmaz, "Yabancı firmalar kendi inşaatlarını özel olarak vadelendiriyor. Türkiye'de maksimum 1 yıl olan vadeyi onlar 2-3 yıla uzatabiliyor. Yüksek kâr sağladıklarından piyasaya göre yüzde 50 ucuz fiyatla satış yapabiliyorlar. Bu da bize darbe vuruyor" diye konuştu.

Konutu 'avukat' satıyor
Bodrum Emlakçılar Derneği'ne bağlı 412 firma olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Ömer Yetkin'in verdiği bilgiye göre, ilçede çalışma ve oturma izni olmayan yabancılar da emlakçilik yapıyor. Türkler'le ortak şirket de kuran bu firmalar, kaçak olarak arazi satın alıp, proje üreterek yurtdışına pazarlıyor. Bazıları da ofis kurmadan gelip otelde kalıyor, avukatlar aracılığıyla önceden örgütledikleri bir gruba projeyi gezdirip satış yapıp ülkelerine dönüyor. Bodrum Ticaret Odası'na kayıtlı 55'i yabancı olmak üzere 154 emlakçı var, ancak tahminlere göre kayıtdışı çalışanlar bu rakamı ikiye katlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ingilizler-ev-almakla-kalmadi-muteahhitlige-de-soyundu_46799.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!