Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

InnDesign – Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme Fuarı ve İş Platformu Antalya’da Gerçekleşti

InnDesign – Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme Fuarı ve İş Platformu 13-16 Kasım tarihleri arasında, kırkın üzerinde firma ve tasarım ofisinin katılımıyla gerçekleşti.

yapi.com.tr
InnDesign – Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme Fuarı ve İş Platformu Antalya’da Gerçekleşti

Akdeniz Tanıtım organizasyonu ve Projem Dergisi iş birliği ile InnDesign – Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme Fuarı ve İş Platformu 13-16 Kasım tarihleri arasında Konyaaltı Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kırkın üzerinde firma ve tasarım ofisinin katıldığı fuar ve iş platformunun ilk iki gününde üç farklı konu başlığında yedi oturum yapıldı.

InnDesign’da ilk panel Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) & İçmimarlar Odası’nın organize ettiği Otel Yapılarında Yangın Güvenliği Tasarım ve Uygulama Paneli’ydi. Panelden önce Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve İçmimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biner birer açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç moderatörlüğünde Dr. Kazım Beceren, otellerde mimari yangın tasarım kaçış yolları, tahliye esasları, kaçış kapıları, yangın yalıtımından ve otel odaların özelliklerinden bahsetti. Otellerdeki en büyük yangın sebebinin yatakta içilen, unutulan sigaralar olduğunu belirten Dr. Beceren, Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliği ile ABD’nin National Fire Protection Association (NFPA) maddelerini karşılaştırmalı olarak anlattı.

Panelin gerçekleştiği salondan örnek veren Dr. Beceren salonda yangın çıkış sayısının doğru olduğunu ama hepsinin bir noktaya çıktığını, bu nedenle yangın çıkışlarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. TÜYAK Başkanı Taner Kaboğlu, TÜYAK’ın amaç ve çalışmalarından bahsettikten sonra otellerde söndürme sistemleri yangın dolapları, sprinkler sistemleri, itfaiye su alma ve su verme sistemleri, hidrant sistemi hakkında bilgi verdi. Kaboğlu da salondan örnek vererek sprinklerlerin yetersiz sayıda olduğunu belirtti.



Yine Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci oturum ise Duhan Portakal ve Dr. Gökhan Balık’ın sunumlarıyla devam etti. Daha teknik konulara ağırlık verilen bu oturumda Duhan Portakal duman kontrol sistemleri - rehva gb # 24 otellerde duman tahliyesi, merdiven basınçlandırması konuları üzerinde durdu. Doğal ve mekanik duman tahliyesi arasındaki farklardan bahseden Portakal, duman kontrol sistemlerinin periyodik kontrol ve bakımının önemini vurguladı. “Yangın Alarm Sistemi ve Yangın Otomasyonu, Yangın Algılama Sistemi, Duyuru Sistemleri, Acil Aydınlatma, Yönlendirme, Yangın Senaryosu” başlıklı konuşmasında Dr. Gökhan Balık, acil anons sisteminden, sesli ve ışıklı uyarı sistemlerinden bahsetti.

Moderatör Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç panelle ilgili; “Türkiye’nin en büyük eksiklerinden biri yangın konusundaki bilgilerdir. Bu panelin amacı doğru bilgileri yaygınlaştırmaktı” dedi. InnDesign’ın yeni ürün ve teknolojilerin tanıtımı açısından yararlı olduğunu belirten Kılıç, fuarın bu konuda çalışanları bir araya getirmesi açısından da önemli olduğunu vurguladı.

 
Paneller Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği’nin (TTMD) organize ettiği Otellerde Enerji Verimli ve Sürdürülebilir Mekanik Tesisat Yatırımları Paneli ile devam etti. Moderatörlüğünü Dr. Kazım Beceren’in yaptığı oturumda Meriç Sapçı, merkezi sulu soğutma sistemlerinde düşük delta t sendromunun enerji verimliliğine etkisi hakkında konuştu. Oturumun ikinci konuşmacısı Atalay Türkeş merkezi sistemlerde yeni nesil hidronik balanslama ile enerji verimliliğinin yükseltilmesinden bahsetti.
 

Doç. Dr. İbrahim Atmaca’nın moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci oturumda Fikret Özgümüş turizm tesislerinde topyekün atık su arıtma sistemleri ile geri kazanım yöntemleri ve tesisatta su filtrasyonu ve şartlandırmanın enerji verimliliğine etkisi hakkında bilgi verdi. İkinci konuşmacı M. İlker Şahin “Uygulamacı Gözüyle Mekanik Tesisatta Doğru Boru Tipi ve Malzemelerinin Seçimi ve Sistem Performansına Etkisi” başlıklı konuşmasında çelik ve plastik boruların avantaj ve dezavantajlarından bahsetti. Boru seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili uyarılarda bulundu.

InnDesign’da ikinci gün; 'Otel Yapılarında Yenileme Trendleri ve Markalaşma Paneli’nde; Yenilemede Çevre Dostu Ürünler, Öyküsü Olan Otel Tasarımları ve Turizmde Marka Değeri Yaratma başlıklı üç oturum gerçekleşti. Panel, Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında turizm sektörü hedeflerine değinen Erdoğan; “50 milyon turist getirme hedefimiz var. 2030 yılında da 70-80 milyon turisti yani Türkiye nüfusu kadar turisti getireceğiz buraya. Bir buçuk milyon yatağı iki milyona çıkaracağız. Torpil geçerek söylüyorum; turist başına 630 dolar, yuvarlayarak söylersek 650 dolar gelir var” dedi.

Ferdi Erdoğan

Yenilemede Çevre Dostu Ürünler oturumu Dr. Hülya Aybek moderatörlüğünde Doç. Dr. İkbal Erbaş, Onduline Avrasya Teknik Koordinatörü Atila Gürses, MNY Enerji Genel Müdürü Nazım Yavuz ve Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. “Turizm İşletmelerinde Bir Rekabet Stratejisi Olarak Çevre Bilinci” başlıklı bir sunum yapan Doç. Dr. İkbal Erbaş, küresel/fiziksel çevre ile kurulan bağın tercih edilebilirliği etkilediğini söyledi. Onduline Avrasya Teknik Koordinatörü Atila Gürses konuşmasında yeşil çatı sistemini anlattı ve yeşil çatıların özelliklerini belirterek; “Yeşil çatı sisteminde su yalıtım malzemesi bitki köklerine dayanıklı olmalıdır. Mutlaka sertifikalı ürünler kullanılmalıdır” dedi. MNY Enerji Genel Müdürü Nazım Yavuz değişen enerji dünyasından ve bir yenilenebilir enerji yatırımı olarak güneş paneli sistemlerinden bahsetti. Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu ise ısı yalıtımı hakkında bilgiler verdi ve renklerin psikolojik etkisinden bahsetti.

Soldan Sağa: Atila Gürses, İkbal Erbaş, Hülya Aybek, Tayfun Küçükoğlu, Nazım Yavuz

Panelin ikinci oturumu Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu moderatörlüğünde "Öyküsü Olan Otel Tasarımları" başlığıyla gerçekleşti. Panelin konuşmacıları Mısırlıoğlu Mimarlık’tan Cüneyt Darı, Medi Mimarlık’tan Hasan Sökmen, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ve Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener’di. Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu’nun panelistleri tanıtımının ardından konuşmasını yapan Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener 32 yıl önce İngiltere’den aldıkları bilgiyle bugün İngiltere’ye binalar yapar durumda olduklarını söyledi. Fibrobeton’un referans projelerinden örnekler gösteren Yetişener önemli olanın yapılmamışı yapmak olduğunu ve bundan beslendiklerini belirtti.

Soldan Sağa: Dündar Yetişener, Cüneyt Darı, Ülkay Atmaca, Burçin Cem Arabacıoğlu, Akın Akıncı, Hasan Sökmen

Tasarım Sokağı’nda da yer alan mimar Cüneyt Darı, Selectum projesinin çıkış noktasını anlattı ve projenin videosunu izletti. Mimar Hasan Sökmen, temalı otellerin dikkat çekmek, reklam yapmak amacıyla ilk Las Vegas’ta yapıldığını söyledi. Kendi temalı otel projelerinden örnekler veren Sökmen, Kundu’da yer alan Topkapı Palace, Kremlin Palace, Venedik Palace ve Mardin Palace’tan fotoğraflar gösterdi. ANSİAD Başkanı Akın Akıncı mimari turizm ve turizm mimarisi hakkında konuştu. Mimarlık ve turizm ilişkisine değinen Akıncı bunun ekonomiye katkısını anlattı. Son konuşmacı POYD Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya’da turizmin gelişmesine katkı sağlayan ve ilin ilk beş yıldızlı oteli olan Talya Otel’in altı yıldır kapalı olduğunu belirterek otelin tekrar açılması için bir çağrı yaptı. Moderatör Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu, öykü yaratan, çözümler üreten uzman isimlerin bir araya geldiği bu oturumu “öykü yaratmanın öyküsü” olarak özetleyerek oturumu sonlandırdı.

Turizmde Marka Değeri Yaratma oturumu, L’ Collection Hotel Management & Consulting Yönetici ortağı Muhammet Cüntay moderatörlüğünde gerçekleşti. Diğer oturumlardan farklı olarak Davos oturma düzeninde gerçekleşen oturumda Limak Turizm Ceo’su Kaan Kaşif Kavaloğlu, Rixos Global Pazarlama, Dönüşüm ve Strateji Direktörü Yakup Aksoy, Accor Group İş Geliştirme Direktörü Onur Kurç, Wyndham İş Geliştirme Direktörü Murat Özel ve Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer yer aldı.

Soldan Sağa: Onur Kurç, Murat Özel , Nida Sözügeçer, Kaan Kaşif Kavaloğlu, Yakup Aksoy, Muhammet Cüntay

Turizmde marka değeri yaratma hakkında Limak Turizm Ceo’su Kaan Kaşif Kavaloğlu, farkındalık yaratılması gerektiğinden bahsetti. Kavaloğlu, otellerin sadakat programları olması gerektiğini de sözlerine eklerken, Rixos Global Pazarlama, Dönüşüm ve Strateji Direktörü Yakup Aksoy, otel hikayelerinin derinliğinin ve eşsizliğinin olması ve hedef kitleleriyle iletişim halinde olunması gerekliliğinden bahsetti. Wyndham İş Geliştirme Direktörü Murat Özel, marka değerini oluşturmanın koşulunun hizmet standartlarının sürdürülebilirliği olduğunu söyledi. Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer, doğru oteli tasarlamanın kolay olmadığını ve doğru tasarlanmamış bir otel iyi işletilse de performansının maksimumuna ulaşamayacağını belirtti.

Yerli marka ve otellerin devlet tarafından desteklenmesi ile ilgili soruyu Kaan Kaşif Kavaloğlu; yerli otellerde kalıp kalmamanın bir tercih meselesi olduğunu ve yabancı zincirlerin Türkiye’ye yatırımcı olarak değil isim hakkı anlaşması yaparak geldiklerini söyleyerek yanıtladı. Accor Group İş Geliştirme Direktörü Onur Kurç ise yabancı markaların da yatırıma ağırlık verme zamanının geldiğini belirtti.

InnDesign İş Platformu
Panellerin yanında InnDesign, teori ve pratiği bir araya getirdi. Ado Grup, Ahenk Büro Mobilya, Ake Asansör, Artia, Bellagente, BVT, BMI, Crystal, Detay İç Mimarlık, Doorson, Drepy Fabric, Güven Halı, Fox Bau Yapı Kimyasalları, Graser, Halley Wallcoverings, Humay İç Dekorasyon, Kimetsan, Maksimum Contract, Metal20, Nova Küvet, Polypan, Prestige, Serico, Systemair, Tarkett ve Ycd Grup’un yer aldığı iş platformunda firmalar yeni ürünlerini tanıttı.

Tasarımcı Sokağı’nda bulunan İçmimar Y. Burak Akay, Endüstriyel Ürün Tasarımcısı Gökay Karacabey, Mimar Cenk Doğan, Yüksek Mimar Tuba Tepe Soner, İç Mimar Cüneyt Darı, Mimar Hasan Çerçiler, Mimar Hasan Can Kamburoğlu, İçmimar Gökhan Sipahioğlu ve Mimar Mustafa Küçükoğlu projelerini anlattı. Tasarımcılar ve firmalar arasında bilgi alışverişi yapıldı.

Katılımcılar InnDesign’ı Nasıl Yorumladı?
Moderatör Muhammet Cüntay panellerde konuların ve panelistlerin özenle seçildiğini, ayrıca fuar tarafının da şık ve düzgün hazırlandığını söyledi. “Ciddi güzel görüşmelerin yapıldığını gözlemedim” diyen Cüntay “Planlama ve organizasyon anlamında çok başarılı bir etkinlik” diye konuştu.

Otel Yapılarında Yenileme Trendleri ve Markalaşma Paneli’nin açılış konuşmasını yapan ve tüm oturumları dinleyen Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan ise InnDesign hakkında: “Turizmden beklenen performans Türkiye ekonomisi adına bekleniyorsa doğru platform. Burada mimarların, mühendislerin, malzemecilerin ve daha çok otel yatırımcıların bir araya gelmesi gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla doğru platformda bir araya geldiklerinde doğru yatırım ve beklentiyi herkes kurgular. Bu nedenle InnDesign’ı çok başarılı bir girişim olarak görüyorum” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/inndesign--otel-yapilari-tasarim-yenileme-fuari-ve-is-platformu-antalyada-gerceklesti_176243.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!