Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Bitince İhtiyaç Olmadığını Fark Ettiler

Kastamonu'nun Çataloluk köyünde vatandaşın bağışladığı arsaya 550 bin YTL harcanarak sağlık ocağı yapıldı. İnşası 9 yıl süren sağlık ocağına ihtiyaç olmadığı bina tamamlandığında fark edildi. Bina 2 yıldır boşta.

Milliyet Gazetesi/Şükran ÖZÇAKMAK
İnşaat Bitince İhtiyaç Olmadığını Fark Ettiler

astamonu'nun Cide ilçesi Çataloluk köyünde 1996'da inşaatına başlanan sağlık ocağı binası 2005'te tamamlandı. Vatandaşın bağışladığı arsa üzerine kurulan 4 lojmanlı bina inşaatı, devlete zamanın parasıyla yaklaşık 550 bin YTL'ye mal oldu. Ancak, kadro sıkıntısı nedeniyle sağlık ocağına doktor atayamayan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, "9 yıllık süreçte koşulların değiştiğini, artık sağlık ocağına ihtiyaç olmadığını, ayrıca hiçbir doktor ve hemşirenin de köye gitmek istemediğini" ileri sürerek projeyi "sağlık evi"ne dönüştürdü. Fakat bu kez de atayacak ebe bulunamadı. İki yıldır boş duran bina çürümeye terk edildi.

En yakın sağlık ocağının 15, en yakın devlet hastanesinin 45, en yakın tam teşekküllü devlet hastanesinin de 145 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen Çataloluk köy sakinleri, "Arsa, sağlık ocağı koşuyla hibe edilmişti. Madem ihtiyaç yoktu, devlet bu kadar parayı buraya neden harcadı?" diye soruyor.

Değişen ne?
Çataloluk Muhtarı Mehmet Derin, sağlık müdürlerinin kendilerine sunduğu gerekçeleri şöyle anlattı:

"Aradan 11 yıl geçti. Bu süreç içerisinde köyümüzde üç şey değişti. Yollar asfaltlandı, köye telefon ve içme suyu geldi. Ama halen köyümüzün Cide'ye ve 1950'lerde yapılmış olan Soğuksu Sağlık Ocağı'na uzaklığı aynı. 'Köylere Hizmet Götürme Birliği' adı altında hemen ambulans verdiklerini söylüyorlar ama kaç kez istedik kimse ambulans göndermedi. Cerrahi operasyon gerekmesi halinde hastalarımızı, 145 kilometre uzaklıktaki Kastamonu Devlet Hastanesi'ne götürmek zorunda kalıyoruz. İlaç yazdırmak için 15 kilometre yol gidiyoruz. Nüfusunuz az diyorlar. Şimdi fark etmişler. 210 haneli köyde kış nüfusu 435, yaz nüfusu 800 ile bin arası. Ama köyümüzdeki sağlık ocağına doktor atanırsa bundan yalnızca bizim köy değil, en uzağı 8 kilometre uzaklıkta 18 köy yararlanacak."

Sağlık Bakanlığı "Yatırıma devam" demişti
Sağlık Bakanlığı, 2004 yılında, yıllardır inşaatı bitmeyen hastane, sağlık ocağı, sağlık evi gibi projeleri elden geçirmiş ve ihtiyaç olmadığı halde seçim yatırımı olarak temeli atılan binaları, yarım kalmış inşaatlarıyla birlikte ihtiyacı olan kurumlara devretmişti. Bu doğrultuda yapılan çalışmada, 2004'te yüzde 70'i tamamlanmış olan Çataloluk Sağlık Ocağı'nın bitirilmesine karar verilmiş ve ek ödenek gönderilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-bitince-ihtiyac-olmadigini-fark-ettiler_59409.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!