Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Kazasının Yüzde 4'ü Ölümlü

İnşaat Kazasının Yüzde 4'ü Ölümlü

Radikal Gazetesi
İnşaat Kazasının Yüzde 4'ü Ölümlü

alışma Bakanlığı Baş İş Müfettişi Cengiz Ayna, inşaat sektöründe meydana gelen kazaların yüzde 4'ünün ölümle sonuçlandığını belirterek, "Sadece inşaatlardan düşmelerin önüne geçilebilse, bu sektördeki tüm iş kazaları yüzde 40-45, ölümlü iş kazaları ise yüzde 50 oranında azalır" dedi.

Tüm sektörlerde ölümle sonuçlanan iş kazalarının üçte birinin inşaat sektöründe meydana geldiğini ifade eden Ayna, sadece inşaatlardaki düşmelerin önüne geçilebilse, sektördeki tüm iş kazalarının yüzde 40-45, ölümlü iş kazalarının ise yüzde 50 oranında azalacağını dile getirdi.

İnşaat sektöründeki iş kazalarının, daha çok kurumsallaşmamış küçük firmaların işlerinde meydana geldiğini kaydeden Ayna, sektördeki iş kazalarının başlıca nedenleri arasında organizasyon eksikliği, çalışma şartları ve çalışan kişilerin eğitim durumlarının geldiğini ifade etti. Sektördeki işçilerin çok büyük bir kısmının, inşaat süresince çalıştığını, bu sebeple geçici işçi olduğunu anlatan Ayna, bunun, işçilerin çoğunlukla yeterli eğitime sahip olmamasına ve kendi bilgilerine dayanarak iş yapmalarına yol açtığını söyledi.

'Güvenlik politikası oluşturulmalı'
Ayna, inşaat sektöründeki iş kazalarının önüne geçilebilmesi için firmaların işyerleri için güvenlik politikaları oluşturmaları gerektiğine işaret etti. Ayna, inşaat ve çalışan personelin büyüklüğüne göre güvenlik kurulu veya konseyi ile sağlık ve güvenlik birimleri oluşturulmasının ve işçiye eğitim verilmesinin de alınabilecek diğer önlemler olduğunu dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-kazasinin-yuzde-4u-olumlu_45570.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!