Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat Kazısında Yan Binanın Temeli Kaydı

Tokat'ta, inşaat kazısı sırasında temelinde kayma olunca tahliye edilen binada oturan vatandaşlar, kazı çalışması sırasında iş makinesi operatörünü uyardıklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

yapi.com.tr
İnşaat Kazısında Yan Binanın Temeli Kaydı

Tokat Deve Görmez Mahallesi, Feyzi Çakmak Caddesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında yan taraftaki Umut Apartmanı'nın duvarı, bitişiğindeki Gül Apartmanı'ndan yaklaşık 35 santimetre ayrıldı. Bunun üzerine her iki binada oturan 48 kişi, polis ve AFAD ekiplerince tahliye edildi. Polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

DHA’da yer alan habere göre; geceyi akrabalarının yanlarında geçirenler, evlerinde bulunan değerli ziynet eşyalarını almak için yetkililerden yardım istedi. Ancak yıkılma riski nedeni ile mühürlenen iki binaya girişe de izin verilmedi.

Hasar gören binada oturan Vehbi Al, temelde çalışan iş makinesi operatörünü uyardıklarını belirterek, "Dün akşam akrabalarımıza gittik. Belediye burayı mühürledi. Bina şu an çöküyor. Arkadan yarım metre, önden 35 santimetre açıklık oldu. Eşyalarımızı da alamıyoruz şu anda, henüz bir karar verilmedi. Kimse bir rapor tutmamış. Mağduruz. Çalışma sırasında kepçeciyi defalarca ikaz ettim. Kepçeci hilti ile değil de kepçenin ağzı ile vurdu." dedi.

Sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Nazmi Karadeniz ise, "Dün geceden beri mağdur durumdayız. Binamızın yan tarafından hafriyat aldılar. Kepçe ile vura vura bina kaydı yan tarafa, herkes mağdur durumda. Evlerimize giremiyoruz. Akşamdan bizi tahliye ettiler. Başka yerlerde kaldık. İçeriye de almıyorlar, eşyamız olduğu gibi duruyor. Kapıyı da mühürlediler. İkaz ettiğimiz halde kepçeci oraya vura vura binayı bu hale getirdi.'' diye konuştu.

Bina yıkılacak
Bu arada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile belediye yetkililerinin binanın durumunu takip ettiği ve temelinde kayma tespit edilen binanın yıkılmasının planlandığı öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-kazisinda-yan-binanin-temeli-kaydi_188246.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!