Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Mühendisliği Öğrencilerinden Eğitime Destek

Türkiye’nin en büyük öğrenci girişimi olan “20 Gün 10 Okul Projesi” kapsamında, pilot bölge seçilen Eskişehir’de 5 ilköğretim okulu ve 5 anaokulu, inşaat mühendisliği öğrencileri tarafından sıfırdan inşa edilecek.

yapi.com.tr
İnşaat Mühendisliği Öğrencilerinden Eğitime Destek

Türkiye’nin en büyük öğrenci girişimi olan “20 Gün 10 Okul Projesi” kapsamında, pilot bölge seçilen Eskişehir’de 5 ilköğretim okulu ve 5 anaokulu, inşaat mühendisliği öğrencileri tarafından sıfırdan inşa edilecek.

Türkiye’deki farklı üniversitelerden toplam 500 öğrenci, Ağustos ayında, inşaat süreci başlamadan önceki bir hafta boyunca eğitim alacak. Eğitimin tamamlanmasıyla birlikte, her okulda 15'er kişilik teknik ekip önderliğinde inşa süreci başlayacak.

Gönüllü öğrenciler, Türkiye’de yeni bir uygulama olan “yeşil bina” kavramına uygun ve doğaya duyarlı yapı karakteristiğine sahip olacak bu okulları kendi elleriyle inşa edecekler.

Gönüllü ordusu için düğmeye basıldı



İnşaat Mühendisliği Öğrenci Toplulukları Birliği’nin (İMTB) güncel siyasetten bağımsız, öğrenci tabanlı ‘20 Gün 10 Okul’ adlı projesinde görev alacak 500 gönüllü öğrenci için kabul süreci başladı.

www.20gun10okul.com internet adresi üzerinden yapılacak başvurularda şu üç adım izlenecek;

İlk olarak başvuruda bulunan aday öğrenciler, ön elemeye tabi tutulacak. Ardından, ilk elemeyi geçen aday öğrenciler, telefonla aranarak beyan ettikleri bilgilerin teyidi alınacak. Son olarak, adaylara ilişkin elde edilen veriler değerlendirilecek ve bunun sonucunda projede görev alacak öğrenciler seçilecek. Adaylarda sosyal sorumluluk bilinci ve kararlılık gibi kriterlerin arandığı başvurulara ilginin yoğun olduğu bildirildi.

İMTB hakkında

İnşaat Mühendisliği Toplulukları Birliği, Türkiye çapında 17 üniversitenin öğrenci ve akademisyenlerini buluşturan bir topluluk. Platformun amacı, geleceğin mimar ve mühendislerinin bölgesel anlamda gerçekleştireceği projelerin, sosyal sorumluluk esasına dayalı olarak hayata geçmesini sağlamak. Bunun  yanı sıra üniversite ve sektör arasındaki iş birliğinin gelişimine katkıda bulunmak ve yerelden ulusala doğru giden bir ağ oluşturmak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-muhendisligi-ogrencilerinden-egitime-destek_79115.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!