Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“İnşaat Sektörü 2017’yi İyi Geçirecek”

MOD Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Yirik, 2016’nın ilk üç çeyreğinde sektörün arzu ettiği satışları yakalayamadığını ifade ederek, son çeyrekte normalleşmenin başladığını kaydetti.

yapi.com.tr
“İnşaat Sektörü 2017’yi İyi Geçirecek”

İnşaat sektörünün hızlı bir gelişim içinde olduğunu ifade eden MOD Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Yirik, Türkiye’nin son 10 yıllık ekonomik büyümesinde inşaat sektörünün büyük rol oynadığını kaydetti. Türkiye’nin mevcut yapı stoğuna ve ihtiyaçlarına bakıldığında daha yapılması gereken çok iş olduğunu söylemenin mümkün olduğunu ifade eden Yirik, geçmiş on yılda olduğu gibi önümüzdeki on yıllarda da bu rolün değişmeyeceği düşüncesinde olduğunu belirtti. Bu kapsamda 2016 yılına ilişkin değerlendirmede bulunan Yirik, ilk üç çeyrek itibariyle sektörün istenilen rakamları yakalayamadığını dile getirerek, ancak  son çeyrekte gerek faizlerin düşmesi gerekse siyasal ortamın görece düzelmesiyle birlikte ciddi bir ivme yakalandığını söyledi.

“2017’de piyasa düzelecek, konut fiyatları yükselecek”

2017’nin çok daha ciddi satış rakamlarının yakalanacağı bir yıl olacağını belirten Yirik, konjonktürün etkisiyle piyasaların düzeldiği bir sene öngördüklerini ifade ediyor. Yirik, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte 2017’de konut fiyatlarının artacağını ve kampanyaların hız kazanacağını kaydetti. Kampanyaların sektöre canlılık getirdiğini ve satışları hareketlendirdiğini söyleyen Yirik, halihazırda MOD Bahçelievler için sürdürdükleri kampanyada %10 indirim yaptıklarını belirtti.

MODMOD Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Yirik

“Kentsel dönüşümde artık hata yapılmamalı”

Kentsel dönüşüm projelerinin yapı sektörü açısından büyük önem taşıdığını belirten Yirik, bu konuda çok hassas olunması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Kentsel dönüşüm projeleri geniş kapsamlı, geniş katılımlı yürütülmeli, ilgili tüm çevrelerin geniş katılımıyla planlı, programlı, sağlıklı ve güvenli konutlar üretilmelidir. Bu alanda iyi ve doğru örnekler olduğu gibi planlaması gereğince yapılmamış örnekler olduğunu görüyoruz. Kentsel dönüşümün önemli bir bölümünü kentsel yenileme oluşturuyor. Projeler geliştirilirken yeşil alanlar, parklar, kamusal alanlar dikkate alınmalı ve süreç şeffaf bir şekilde yönetilmelidir.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektoru-2017yi-iyi-gecirecek_153343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!