Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat Sektöründe, Yılın İkinci Yarısında Hareketlenme Bekleniyor

THBB’nin “Hazır Beton Endeksi” Nisan Ayı Raporu’na göre; son 3 aydır eşik değerin üstünde yer alan Faaliyet Endeksi toparlanmasını sürdürüyor.

yapi.com.tr
İnşaat Sektöründe, Yılın İkinci Yarısında Hareketlenme Bekleniyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2022 Nisan Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, son 3 aydır eşik değerin üstünde yer alan Faaliyet Endeksi toparlanmasını sürdürüyor. Güven Endeksi bir önceki ay eşik değerde iken nisan ayında kritik sınırın altına indi. Tüm bunlara karşılık Beklenti Endeksi hem 6 aydır kritik eşiğin altında hem de en düşük endeks değer konumunda. Birleşik Beton Endeksi, faaliyetteki yükseliş beklentideki düşüşü önemli oranda karşıladığı için sınıra yakın düzeyde konumlandı.

Geçen yılın aynı ayına göre nisan ayında beklenti hariç diğer endekslerde bir yükselme görülüyor. İnşaatta beklenen mevsimsel hareketliliğin nisan ayında başladığı anlaşılıyor. Özellikle faaliyetteki yükselişe rağmen beklenti düzeyindeki gerileme dikkat çekici. Güven ile kıyaslandığında piyasa oyuncularının, inşaat sektörü özelinde beklentisinin düşük olduğu ancak ekonomiye olan güvenlerinde kısmi iyileşme yaşandığı görülüyor.

“Konut Finansmanı Projesi” inşaat sektöründeki gelişmeleri tersine çevirebilecek
Raporun sonuçlarını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Son 3 aydır eşik değerin üstünde yer alan Faaliyet Endeksi toparlanmasını sürdürmektedir. Geçen yılın aynı ayına göre nisan ayında beklenti hariç diğer endekslerde bir yükselme görülmektedir.” dedi.

Bu hafta Cumhurbaşkanı tarafından Kabine toplantısı sonrasında açıklanan “Konut Finansmanı Projesi”nin inşaat sektöründeki gelişmeleri tersine çevirebilecek nitelikte göründüğünü ifade eden Yavuz Işık, “Beklenti düzeyinin son 6 aydır düşük olması, inşaat sektörü özelinde düzenleme yapılması ihtiyacını ortaya koymaktaydı. Hazır beton üreticileri olarak inşaat sektöründeki gelişmeleri en yakından hisseden imalat sektörü konumundayız. İlk Evim Konut Finansman Paketi ile ‘ilk el konut satışlarının’ aylık yüzde 0,99 faizli oranı ile desteklenmesi, Genişletilmiş Konut Finansman Paketi ile döviz hesabı ve altınlarını bozduranların bütün konut alımlarının aylık yüzde 0,89 faiz oranı ile desteklenmesi ve son olarak ‘İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi’ ile konut üreticisi firmaları desteklemek üzere kaynak ayrılmış olmasını sektör açısından çok olumlu ve önemli buluyoruz. Söz konusu düzenlemeler inşaat sektörünü yılın ikinci yarısında hareketlendirecektir.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektorunde-yilin-ikinci-yarisinda-hareketlenme-bekleniyor_190569.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!