Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat ve Tekstil İstihdamda Rekora Koşuyor

Mayıs ayında 12 bin 894 iş ilanıyla yaklaşık 38 bin 700 kişi için yeni iş fırsatı doğdu. Yapı ve tekstil istihdam rekorlarına imza atarken, bilişim ve üretim sektöründe iş ilanlarının sayısı yükseliyor. Bu durum, en çok mühendisler için iş fırsatlarının artmasını sağlıyor.

yapi.com.tr
İnşaat ve Tekstil İstihdamda Rekora Koşuyor

Mayıs ayında Kariyer.net’teki yeni iş ilanlarının sayısı, yüzde 2 artışla 12 bin 894 olarak gerçekleşti ve bir ay içinde yaklaşık 38 bin 700 kişi için iş fırsatı doğdu. Bu rakam, bir yıl öncesinin Mayıs ayına göre yüzde 43, iki yıl öncesinin Mayıs ayına göre ise yüzde 113 artış anlamına geliyor.

Bir ayda inşaatta 3 bin 780, tekstilde 3 bin 580 kişi için iş fırsatı 

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz'un Kariyer.net'te yer alan değerlendirmesine göre Mayıs ayında en çok istihdam yaratan sektörler, son iki yıldır liderliği sürdüren inşaat ve tekstil oldu. Sadece Mayıs ayı içinde inşaat ve tekstil sırasıyla 3 bin 780 ve 3 bin 580 yeni personel ihtiyacı için Kariyer.net’te iş ilanı yayınladı. İnşaat, bir önceki aya göre yüzde 11’lik rekor artışla dikkat çekti. Tekstil ve bilişim sektörleri de yüzde 8 artışla önemli bir istihdam potansiyeline işaret etti.

5 bin 600 satış temsilcisi, 4 bin 200 mühendis ihtiyacı doğdu

Kariyer.net’te Mayıs ayı içinde en çok yeni personel talebi satış alanında 5 bin 600 kişi için gerçekleşti. Bunu, 4 bin 200 kişiyle mühendis ilanları takip etti. Talep bakımından diğer pozisyonlarla arayı dikkat çekici biçimde açan satış ve mühendislik ilanlarını şu pozisyonlar takip etti: 1800 muhasebe uzmanı, 1170 yönetici asistanı, 930 yazılım uzmanı, 790 mağaza müdürü, 730 satış müdürü, 700 teknisyen, 690 tekniker, 660 sekreter.

Mühendisler için iş fırsatları artıyor

2010 yılının toplam iş ilanlarında satış pozisyonlarını geride bırakarak birinci sıraya yerleşen mühendislik pozisyonları, 2011’in ilk 5 ayında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9’luk bir artış gösterdi. Bu dönem içinde Kariyer.net’teki toplam mühendis arayışı, 4126 iş ilanıyla yaklaşık 12 bin 500 kişi olarak gerçekleşti. Özellikle son aylarda inşaat, tekstil ve üretim sektörlerindeki yükseliş trendine paralel olarak gelişen bu talep, sadece mühendislerin hızlı iş bulabilecekleri bir döneme değil, aynı zamanda ülkemiz sanayisinin geliştiğine de işaret ediyor.

En çok talep satış mühendisine

Eğitim olarak bakıldığında en çok talep, makine ve inşaat mühendislerine yönelik gerçekleşiyor. Ancak mühendislerin en çok talep edildikleri alanın satış, servis ve bakım mühendisliği olduğu, özellikle makine mühendislerinin bu görevler için tercih edildiği göze çarpıyor. Eğitim olarak bakıldığında diğer en fazla talep edilen mühendislikler ise tasarım, elektrik - elektronik, endüstri, yazılım, gıda ve çevre mühendisliği olarak sıralanıyor.

Erkek ve deneyimli adaylar tercih ediliyor

Mühendis iş ilanlarında özellikle inşaat ve üretim sektörlerinde, çok yüksek bir oranda özellikle erkek çalışan talep edilmesi göze çarpıyor. İlanlarda diğer en çok belirtilen kriterler ise deneyim, askerlik ve İngilizce olarak sıralanıyor.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-ve-tekstil-istihdamda-rekora-kosuyor_87916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!