Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaatçı Soyak, Enerji Yatırımları için 320 Milyon Dolar Kredi Buldu

Enerjide büyüme kararı alan Soyak Grubu, inşa edeceği iki hidroelektrik santralı için 230 milyon dolarlık kredi temin etti.

Zaman Gazetesi



nerjide büyüme kararı alan Soyak Grubu, inşa edeceği iki hidroelektrik santralı için 230 milyon dolarlık kredi temin etti. Kendileri için enerjinin önem açısından gayrimenkulün hemen arkasından geldiğini belirten Soyak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Soyak, "Beş yıldır enerji işlerine odaklandık ve önümüzdeki 10 yıl içinde enerji sektörüne en az 3 milyar dolar yatırım yapacağız. Bu yatırımlarımız ağırlıklı hidroelektrik ve rüzgâr santralları olacaktır. Bunun yanı sıra jeotermal, güneş, termik santrallar yatırım çalışmalarımız da var. Üretim yatırımlarımızın yanı sıra ayrıca dağıtım ihalelerine de gireceğiz. Bu konuda ön çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.

Soyak'ın enerji şirketi Senerji ile Akbank 3,5 yıl geri ödemesiz, toplam 11 yıl vadeli 230 milyon dolarlık kredi için imza attı. Akbank Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen kredi anlaşması imza töreni Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ve Soyak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Soyak'ın katılımıyla yapıldı. Kredi, Erzurum'da Çoruh Irmağı üzerinde inşa edilecek 96 MW kurulu güçteki Güllübağ hidroelektrik santralı ile Kayseri'de Kızılırmak üzerinde inşa edilecek 45 MW kurulu güce sahip Bayramhacılı hidroelektrik santralı yatırımlarının finansmanı için kullanılacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/insaatci-soyak-enerji-yatirimlari-icin-320-milyon-dolar-kredi-buldu_60016.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!