Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaatçılardan Bakan'a tepki: "Tavukla Konut Aynı Mı?"

Başbakan Yardımcısı Babacan'ın konutta KDV artışını 'tavuk' örneğiyle savunmasına inşaatçılardan tepki geldi. Tavukla konutun kıyaslanamayacağını söyleyen inşaatçılar, "Oran, satış fiyatı ya da metrekareye göre belirlenmeli" dedi

yapi.com.tr
İnşaatçılardan Bakan'a tepki: "Tavukla Konut Aynı Mı?"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, konutta KDV tartışmalarına verdiği 'tavuk' örneği inşaatçıların tepkisini çekti. Babacan, küçük konutlarda KDV oranını arsa metrekare değerine göre yüzde 1'den 18'e çıkaran kararnameyi, "Tavuk üreticileri bile KDV artışı istedi, müteahhitler niye isyan ediyor" sözleriyle savunmuştu. İnşaatçılar Babacan'ın örneğinin konuyu farklı bir yere taşıdığını vurgulayarak, "Tavukla, konut hiç aynı mı!" şeklinde tepki gösterdi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, KDV konusunda asıl sıkıntının oranların artması değil, alacakların geç ödenmesinden kaynaklandığını belirten müteahhitler, yeni düzenleme talep etti. İnşaatçılar, KDV'de devletin geri ödeme yaptığı yüzde 17'lik kısmın 3 ya da daha uzun sürede ve kesintiye uğrayarak alındığını belirterek, "Bu durum KDV alacağındaki avantajı azaltıyor. KDV ödemeleri uzun süreli olarak 'sıfır' faizli kredi gibi kullanılıyor" şeklinde konuştu. Müteahhitler, KDV alacağının devletin şirketlere yaptığı bir katkı değil, şirketin öz sermayesinin devlet tarafından kullanılması olduğunu ifade etti.

KDV'DE MAHSUPLAŞMA İSTİYORUZ

Nazmi Durbakayım/ Teknik Yapı Başkanı

Yeni KDV düzenlemesinde hoşnutsuzluk olması çok normal. Zamanla bu durum oturacaktır. Ancak KDV alacaklarının mahsup edilme şansı olursa inşaat sektörünün canlanacağını düşünüyorum.

KURALLARA UYAN ŞİRKET CEZA ALIYOR

İnanç Kabadayı/ Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

KDV konusunda faturalar ve iade taleplerinde suiistimallerin olması ve Maliye'nin tedbirler almasını doğru buluyorum. Ancak bu tedbirlerin kurallara uyan firmalara zarar vermemesi gerekiyor.

YENİ DÜZENLEME SORUNU ÇÖZMEZ

Ömer Faruk Kavurmacı / Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Geçmişte KDV artışlarının çözüm üretmediği görüldü. Bu kadar tecrübenin üstüne hâlâ aynı yolun kullanılmasını doğru bulmuyorum. Bu, kurumsal firmalara maliyet artışı getiren bir yöntem.

KDV TAHSİLATINDA SIKINTI VAR

Erden Timur/ NEF Yönetim Kurulu Üyesi

Kurumsal firmalar zaten ciddi denetimlerden geçiriliyor. KDV oranının konut satış fiyatına veya belli bir metrekare limitine göre ayarlanmasını daha basit ve kolaylaştırıcı buluyoruz. Zaten sektör olarak da talebimiz bu yöndeydi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaatcilardan-bakana-tepki-tavukla-konut-ayni-mi_106057.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!