Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnsana Dayalı Ekonomi, Dünyayı Kurtarabilir

Fransız Yeşiller Partisi Sözcüsü Alein Lipietz, ‘Yeşil Ekonomi’ projesi kapsamında ulaşıma bulunabilecek kalıcı çözümler sayesinde, sera gazında yüzde 30 azalma sağlanabilir. İşyerlerine zorunlu servislerler konularak, bireysel araç kullanımı da azaltılabilir. İşgücüne dayalı ekonomiyi geliştirirsek yaklaşık 8 milyon kişiye ek istihdam

Cumhuriyet Gazetesi
İnsana Dayalı Ekonomi, Dünyayı Kurtarabilir

Fransız Yeşiller Partisi Sözcüsü Alein Lipietz, ‘Yeşil Ekonomi’ projesi kapsamında ulaşıma bulunabilecek kalıcı çözümler sayesinde, sera gazında yüzde 30 azalma sağlanabilir. İşyerlerine zorunlu servislerler konularak, bireysel araç kullanımı da azaltılabilir. İşgücüne dayalı ekonomiyi geliştirirsek yaklaşık 8 milyon kişiye ek istihdam yaratılabilir” diye konuştu.

Alman Heinrich Böll Stiftung Derneği ve Yeşil Politika Enstitüsü’nce düzenlenen Yeni Yeşil Düzen Konferansı, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu’nda dün sona erdi. Konferansta iki gün boyunca Fransız Yeşiller Partisi Sözcüsü Lipietz, Yeşil Ekonomi Enstitüsü Kurucu Üyesi Miriam Kennet ve Yeşiler Partisi üyesi Ahmet Atil Aşıcı’nın da aralarında bulunduğu katılımcılar değişen dünya ekonomisinin küresel ısınmayı da dikkate alarak yeniden şekillendirilmesi gerektiğini tartıştı. Lipietz, küresel ısınma sonucu dünyanın sıcaklığının 4 derece artacağı uyarısında bulunarak, iklim değişikliği nedeniyle 100 canlı türünün yok olma eşiğinde olduğunun altını çizdi. Aşıcı ise, enerji tasarrufu için yapılması gerekenlerin başında bina izolasyonunun geldiğini kaydetti.

Temiz teknoloji kullanılmalı

Konferansın “Ekonomik krizin çözümünde yeni yeşil düzen” başlıklı oturumunda konuşan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, “Yüksek kârlarla ekonominin düzenine hâkim olan kapitalistler, kazanç elde ederken kimseye pay vermediler. Şimdi krizi fırsat bilerek, zararı emekçilerin sırtından kapatmaya çalışıyorlar” dedi. TÜSİAD çevre çalışma grubu başkanı Musa Galip Eroğlu ise “Sanayi, ulaşım ve enerji sektöründe çevreyle dost teknikler ve temiz teknoloji üretim birimleri kullanılmalıdır. Tarım ve turiz gibi sektörlerde ekolojik potansiyel değerlendirilirken koruma-kullanma dengesi üzerinde durulmalıdır” diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/insana-dayali-ekonomi-dunyayi-kurtarabilir_70024.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!