Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"

Makro İnşaat ve Başakşehir Belediyesi’nin gelir ortaklığında Başakşehir’in en merkezi noktasında inşa edilen Mavera Başakşehir bugün (17 Aralık 2012 Pazartesi) günü gerçekleştirilen toplantı ile basına tanıtıldı.

yapi.com.tr
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"
  • "İnsanlara Dört Duvardan Fazlasını Sunmalısınız"

Mavera Başakşehir, Başakşehir’in en merkezi noktasında 1. Etap ve 2. Etap’ın ortasında bulunan Başakşehir Belediyesi’ne ait arsa üzerinde yükseliyor. Mavera Başakşehir, lüks detaylara sahip 274 daire ve cadde konseptli 70 adet ticari üniteden oluşuyor.  Makro İnşaat ve Başakşehir Belediyesi’nin gelir ortaklığında hayata geçen Mavera Başakşehir için bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Başakşehir Belediye Başkanı Avukat Mevlüt Uysal, Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ve projenin mimarı, Özgüven Mimarlık Kurucu Ortağı Uğur Özer Özgüven katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Başakşehir Belediye Başkanı Avukat Mevlüt Uysal, İstanbul’un en planlı ve en hızlı büyüyen ilçelerinden Başakşehir hakkında kısa bilgi verdi. Makro İnşaat’a güvendiklerini ifade eden Uysal, Mavera Başakşehir projesini gelir paylaşımı modeli ile hayata geçirdiklerini, bu modelin Belediye açısından da karlı bir sistem olduğunu belirterek Belediyenin, projeden 80-85 milyon TL gibi bir gelir beklentisi olduğunu vurguladı.

“İnsana dokunmayan konut projeleri”

Başakşehir Belediye Başkanı Uysal’dan sonra söz alan Özgüven Mimarlık Kurucu Ortağı Uğur Özer Özgüven, Başakşehir’in ‘kentsel dönüşüm’ün başlayacağı bölgelerden biri olduğunu belirtti. Konut projelerinin çok fazla mimari saygınlığa sahip olmadığını dile getiren Özgüven, İstanbul’da yaşayan ailelerin ortalama 2,5 senede bir konutlarını değiştirdiklerini bu değişimin temel nedeninin ise “insana dokunmayan konut projeleri” olduğunu anlattı. Yan yana peynir kalıbı gibi dizilen yapıların insanlara dört duvardan fazlasını sunamadığını aktaran Özgüven, “İnsanlarda sürekli bir konut memnuniyetsizliği var. Bu nedenle biz, ısrarla insan memnuniyetine vurgu yapıyoruz” dedi.

Mimarlık ve kentsel tasarım ölçeğine dikkat edilmesi, projelerin bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Özgüven, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a ve Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan’a hassasiyetleri nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Komşuluk ilişkilerinin önemine de değinen Özgüven, projelerde insan ölçeğine dikkat edilmesi ve bu bağlamda ortak alanların gerçekten kullanılabilir alanlar olması gerektiğini belirtti. Özgüven, projeye dair rakamsal veriler paylaşarak sunumunu tamamladı.

“Bölgeyi iyi tanıyoruz; Dubai’de kar malzemeleri satmaya çalışmıyoruz”

Daha sonra söz alan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ise bu sene ikinci defa basın mensupları ile bir araya geldiklerini belirterek Ekim’de gerçekleştirilen lansmana dikkat çekti.

Makro İnşaat’ın başarılarının 2-3 noktada yoğunlaştığını ifade eden Uyan, Bahçeşehir ve Mavera projelerinin lokasyon anlamında birbirlerine yakınlığına değindi. Bölgeyi iyi tanımanın başarı için önemli bir unsur olduğunu da dile getiren Uyan, “Dubai’de kar malzemeleri satmaya çalışmıyoruz” dedi. Bölgenin değerlerine önem verdiklerini vurgulayan Uyan, daha sonra Mavera Başakşehir projesini detaylı bir şekilde anlattı.

3+1, 4+1, 5+1 ve 8+2 daire seçeneklerinin yer aldığı Mavera Başakşehir’de her ailenin aradığı yaşam konforunu bulabileceği söyleyen Ercan Uyan,  Mavera Başakşehir’in tüm ihtiyaçlar düşünülerek eksiksiz bir donanımla planlandığını belirtti. Uyan, proje kapsamında“Doğal İtalyan mermeri ve İznik çinileri ile harmanlanmış kubbeli daire içi banyo ve Türk hamamı,  tüm odalarda yerden ısıtma, yüksek vakum gücüne sahip merkezi elektrik süpürge sistemi, tüm pencerelerde elektrikli otomatik panjur sistemi kullanıldı” dedi. Uyan, su baskını, hırsızlık, gaz ve duman sensörleri ile anında cep telefonuna olay ihbar özelliği bulunan yüzde 100 daire içi güvenlik paketinin de konut sahiplerine sunulduğunu anlattı.

Müstakil yaşam fırsatı

Dairelerin özelliklerinin bunlarla da sınırlı kalmadığını ifade eden Ercan Uyan şunları söyledi:

“Mavera Başakşehir’den ev alanlara doğal ahşap Amerikan ceviz kaplı mobilya kapıların yanı sıra vestiyer ve yüklük dolapları da veriliyor. Living Kitchen İtalyan Mutfak Tasarımı ile dünyanın en iyi beyaz eşya markalarından biri olarak kabul edilen ‘Miele’ marka ankastre seti de daire sakinlerine sunuluyor. Kısaca akrilik tezgah, giyinme odaları, çamaşır ve ütü odaları ile Mavera Başakşehir, bilinen konut projelerinin ötesinde bir donanıma sahip.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/insanlara-dort-duvardan-fazlasini-sunmalisiniz_103423.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!