Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İNTES Başkanı Koçoğlu: 15 Bin Km. Duble Yol 15-20 Milyar Dolara Malolur

İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, Hükümetin hedeflediği 15 bin kilometre duble yolun söylendiği gibi 6 milyar do

Dünya



b>İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, Hükümetin hedeflediği 15 bin kilometre duble yolun söylendiği gibi 6 milyar dolara değil, 15-20 milyar dolara malolacağını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Koçoğlu, Başbakanlık Merkez Binası'nda gerçekleşen kabulden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Şahin'e inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini ilettiklerini söyledi.

Şahin'in, sektörün sorunlarının çözümüne ilişkin teknik çalışmayı yaparak kendisine ulaştırılmasını istediğini aktaran Koçoğlu, bu talebe kısa zamanda karşılık vereceklerini kaydetti.

Çalışma mevzuatı, mali ve teknik sorunlar olmak üzere 25 başlıktan oluşan isteklerini bakan Şahin'e bildirdiklerini ifade eden Koçoğlu, bunlardan birisinin KDV konusu olduğunu söyledi.

KDV yüzde 12'ye düşmeli

Koçoğlu, her fatura kesildiğinde devletin kendilerine yüzde 18 KDV ödediğini anlatan Koçoğlu, bu oranın yüzde 12'ye düşürülmesini ve aradaki yüzde 6'lık fark kadar fazla yatırım yapılmasını istediklerini belirtti.

Hükümetin duble yol ve konut seferberliği konusundaki kararını yürekten desteklediklerini ifade eden Koçoğlu, ancak 15 bin kilometrelik duble yolun normal maliyetlerle 6 milyar dolara değil 15-20 milyar dolara mal olacağını savundu.

Devlet arsa üretmeli

Konut seferberliği konusunda ise devletin konut yapmak yerine arsa üretmesi gerektiğini düşündüklerini kaydeden Koçoğlu, bunun da son derece olumlu bir proje olduğunu söyledi. Koçoğlu, "İnşaat sektörü lokomotif sektördür. Bu hükümet bunu gördü. Lokomotif sektör olduğu için, hükümet önce inşaat sektörünü canlandırarak ekonomiyi hızlandırmayı düşünüyor. Bu da bizim yıllardan beri söylediğimiz bir şeydir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/intes-baskani-kocoglu-15-bin-km-duble-yol-15-20-milyar-dolara-malolur_2513.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!