Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Irak Beton Bloklardan Kurtuluyor

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, başkent Bağdat'ta bazı cadde ve sokakları kapatan tüm beton blokların kaldırılması için talimat verdiği bildirildi. Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Başbakan Nuri El Maliki'nin Bağdat'taki tüm beton blokların kaldırılarak kapalı olan tüm cadde ve sokakların en geç 40 gün

NTV
Irak Beton Bloklardan Kurtuluyor

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, başkent Bağdat'ta bazı cadde ve sokakları kapatan tüm beton blokların kaldırılması için talimat verdiği bildirildi. Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Başbakan Nuri El Maliki'nin Bağdat'taki tüm beton blokların kaldırılarak kapalı olan tüm cadde ve sokakların en geç 40 gün içinde açılması talimatı verdiği belirtildi. Iraklı yetkililer, ülke genelinde güvenlik alanında yaşanan olumlu gelişmeler ve Irak ile ABD arasında imzalanan güvenlik anlaşmasının, bu kararın alınmasında etkili olduğunu belirtti.

Başkent Bağdat ve diğer kentlerde sokakların beton bloklarla kapatılması, askeri birliklerin ve devlet dairelerinin beton bloklarla çevrilmesi, Amerika ve müttefiklerinin Irak'ı işgal ettiği 2003 yılında başlamıştı. Irak'ın işgalinden hemen sonra Amerikan kuvvetlerinin beton bloklarla çevirdikleri yerlerden biri de Amerikan, İngiliz, Arap ve Batı ülkeleri büyükelçiliklerinin yanı sıra Irak Parlamentosu, Başbakanlık ve bazı bakanlıkların bulunduğu, 30 bin dönüm alana sahip meşhur yeşil bölge. Bağdat'ta ve diğer şehirlerdeki cadde, sokak, alışveriş merkezleri ve semtlerin beton bloklarla çevrilmesi, 2006'nın Şubatında Samarra'daki Askeriye türbesine düzenlenen bombalı saldırıdan sonra başlayan ve yüz binlerce Iraklı'nın ölümüne yol açan mezhepsel çatışmalar üzerine büyük hız kazanmıştı.

Bağdat'taki mahalle ve semtleri birbirinden ayıran ve şehirleri kantonlara ayıran, cadde ve sokakların çoğunu kapatan ve yıllarca trafik sıkışıklığına yol açan beton bloklar, güvenliğin sağlanmasında etkili olmasına rağmen halkın işine yetişmesinde ve sosyal ilişkilerde büyük bir engel teşkil ediyor ve halkta tepkiye yol açıyordu.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, geçen Ocak ayında yapılan seçimler öncesi yaptığı propaganda konuşmalarında beton bloklarla kapatılmış tüm cadde ve sokakları en geç 2009'un sonlarına doğru açma vaadinde bulunmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/irak-beton-bloklardan-kurtuluyor_71271.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!