Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İş Cinayetleri Çığ Gibi

SİG verileri, sendikasız işçilerin iş cinayetine daha fazla kurban gittiğini ortaya koydu. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi raporuna göre şubat ayında en az 123 işçi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren işçilerin yüzde 96’sı sendikasız.

yapi.com.tr
İş Cinayetleri Çığ Gibi

Azalmak bir yana gittikçe artan iş cinayetlerinde yaşamını yiterenlerin büyük bölümünü sendikasız çalışanlar oluşturdu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; denetimlerin ve kayıt dışının yoğun olduğu iş alanlarında daha fazla yaşanan iş çinayetleri ne yazık ki son günlerde artarak devam etti. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi raporuna göre şubat ayında en az 123 işçi yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren işçilerden yüzde 96’sının sendikasız olması dikkat çekti. Bir önceki aya yaşamını yitirenlerin de ne yazık ki yüzde 98’ini yine sendikasız çalışan işçiler oluşturdu. Yüzde 86’sını ulusal ve yerel basından; yüzde 14’ünü ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve sendikalardan öğrendiğimiz bilgilere dayanarak saptadığımız kadarıyla şubatta en az 123 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Şubatta meslek hastalığı nedeniyle gerçekleşen iş cinayeti görünmüyor. Oysa ILO ve WHO verilerine göre 1 “iş kazası sonucu ölüm” karşılığında yaklaşık 6 “meslek hastalığı sonucu ölüm” olduğu biliniyor. Bu durumda Türkiye’de Şubat ayında 700’ün üzerinde işçinin meslek hastalıklarından dolayı ölmüş olabileceğini söylemek mümkün. Haftalık ortalama 50 saatlik çalışma süresi ve üç işçinin işinin tek işçiye yaptırılması kazaların en önemli nedenlerinden biri.

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-cinayetleri-cig-gibi_163809.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!