Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İş Gücü Maliyetlerinde Artış

Saatlik iş gücü maliyeti endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8; saatlik kazanç endeksi yüzde 0,9 arttı.

yapi.com.tr
İş Gücü Maliyetlerinde Artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Ekim ve Aralık dönemini kapsayan 4'üncü çeyrek İşgücü Maliyeti Endeksi verierini açıkladı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2016 yılı 4. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 2,9, inşaat sektöründe yüzde 3,2 artarken, hizmet sektöründe yüzde 0,8 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 6,2 ile E (Su temini; kanalizasyon atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri) sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç endeksi

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 2016 yılı 4. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 2,8, inşaat sektöründe yüzde 3 artarken, hizmet sektöründe yüzde 0,4 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde 9,2 ile D (Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı) sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2016 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 azaldı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,4 ve hizmet sektöründe yüzde 1,2 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 2 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde en yüksek azalış yüzde 13 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-gucu-maliyetlerinde-artis_156785.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!