Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İş Kuleleri 5 Dakika Karanlığa Büründü, Türkiye Eyleme Katılmadı

Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla tüm dünyada aynı anda yapılacağı duyurulan şalter indirme eylemine, İstanbul Levent'teki İş Kuleleri de katıldı.

Milliyet Gazetesi /Hüseyin Özdemir



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\52301.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5>Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla tüm dünyada aynı anda yapılacağı duyurulan şalter indirme eylemine, İstanbul Levent'teki İş Kuleleri de katıldı.

İş Kuleleri, dün saat 19.55'te, tüm ışıkların kapatılmasıyla karanlığa büründü. Enerji kaynaklarını kapatma eylemi, 5 dakika sürdü. Tüm dünyada yerel saat farklılığı gözetilmeksizin 19.55-20.00 saatleri arasında yapılacağı duyurulan eylem, söz konusu kesintiyle sağlanacak enerji tasarrufunun önemine dikkati çekerek, yetkilileri harekete geçirme amacını taşıyor. Eylem planı e-posta adreslerine gönderilerek duyuruldu. Tüm dünyada aynı anda enerji kaynaklarının kesilmesi, evlerde ya da iş yerlerinde şalterlerin indirilmesi, elektriklerin kesilmesi ve yolda olanların arabalarını yol kenarlarına çekmesi istendi. Eyleme Ankara’da ilgi gösterilmezken, İzmir, Antalya ve Bursa'da da sivil toplum örgütleri küçük çaplı gösteriler yaptı.

Ankara'da eyleme ilgi gösterilmedi

Küresel ısınmaya karşı tüm dünyada yerel saat farkı gözetilmeden 19.55-20.00 saatleri arasında yapılacağı duyurulan enerji kaynaklarının kesilmesine yönelik eyleme Ankara’da katılım olmadığı gözlendi.

Bir sivil toplum girişimi olarak dünya çapında düzenlenen eyleme, Ankaralıların ilgi göstermediği görüldü. Elektronik posta yoluyla duyurulan eylem çerçevesinde aynı anda enerji kaynaklarının kesilmesi, evlerde ya da iş yerlerinde şalterlerin indirilmesi ve seyir halinde olan arabaların yol kenarlarına çekilmesi öngörülüyordu.

Bursa'da eyleme katılan olmadı
Dünyanın felaketi olacak küresel ısınmaya karşı saat farkı gözetilmeden saat: 19.55-20.00 arasında yapılan ‘Küresel ısınmaya karşı küresel eylem’e Bursalılar katılmadı. Bursa'da, hiçbir otomobil kontak kapatmazken, evlerin elektrik lambaları söndürülmedi ve vatandaşlar bu eyleme duyarsız kaldı.

Bursa'nın, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım İlçeleri'nde ‘Küresel ısınmaya karşı küresel eylem’e katılım olmadı. Otomobiller, kontak kapatmazken, evlerin lambalarının da sönmediği dikkat çekti. 2 milyon 400 bin insanın yaşadığı kentte eyleme kentte yaşayanlar duyarsız kaldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-kuleleri-5-dakika-karanliga-burundu-turkiye-eyleme-katilmadi_52301.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!