Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İş Makinelerinde Kıpırdanma

Dört aylık dönemde yüzde 54 daralan iş makineleri sektörü, Ocak-Nisan 2009'da 192,9 milyon dolarlık ihracat yaptı. Sektör geçen yıl aynı dönemde 357,7 milyon dolarlık ihracata imza atmıştı.

Zaman Gazetesi
İş Makinelerinde Kıpırdanma

Dört aylık dönemde yüzde 54 daralan iş makineleri sektörü, Ocak-Nisan 2009'da 192,9 milyon dolarlık ihracat yaptı. Sektör geçen yıl aynı dönemde 357,7 milyon dolarlık ihracata imza atmıştı. Küresel ekonomik krizle birlikte zor günler geçiren iş ve istif makineleri sektörünün ocak-nisan dönemi satış raporlarını değerlendiren Türkiye İş Makineleri İmalatçıları ve Distribütörleri Derneği (İMDER) Başkanı Rızanur Meral, 2009'un son çeyreğinde sektörde toparlanma beklediğini söyledi.

Meral, "KDV indirimi ve KOMATEK fuarı sektörümüze büyük moral verdi. Mayıs ayıyla birlikte başlayan iyileşme işaretlerinin 2009'un son çeyreğinde kendini daha fazla hissettirmesini ve sektörün yeniden toparlanmasını bekliyoruz." dedi. Meral, KDV indirimiyle tetiklenen talebin devam etmesi için 3 aylık sürenin uzatılmasını da istedi. Kriz öncesi ayda 1000 makine satarken krizle birlikte bu sayının 150'ye kadar düştüğüne işaret eden İMDER Başkanı Meral, şu sıralar satışların tekrar 250'ye yükseldiğini belirterek, düzelme işaretlerini sevindirici bulduğunu aktardı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-makinelerinde-kipirdanma_69287.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!