Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İş Makinesi Çalan Çete Çökertildi

Bursa ve İstanbul emniyet müdürlükleri ekipleri, suç örgütünün faaliyetinin sonlandırılması ve faillerinin yakalanarak suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 22 Eylülde çeşitli illerde operasyon düzenledi. Açıklamada, suç örgütüne yönelik operasyon sonucunda, örgütün 65 çalıntı iş makinesini yurt dışına ihraç ettiğinin, bu iş makinelerini

Sabah Gazetesi
İş Makinesi Çalan Çete Çökertildi

Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerinin çalınan iş makineleri ve kamyonların bulunmasına, olayların faillerin yakalanmasına yönelik 6 aydır yürüttükleri çalışmalarda, bazı kişilerin suç örgütü kurarak iş makinesi çaldıklarını, söz konusu makineleri sahte belge ve faturalarla yurt dışına göndererek haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.

Bu bilgiler doğrultusunda Bursa ve İstanbul emniyet müdürlükleri ekipleri, suç örgütünün faaliyetinin sonlandırılması ve faillerinin yakalanarak suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 22 Eylülde çeşitli illerde operasyon düzenledi. İstanbul başta olmak üzere Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Eskişehir'de tespit edilen 28 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 23 kişi yakalandı.

Operasyonlarda, 3 ruhsatsız, 2 kurusıkı tabanca, 165 adet biber gazı spreyi, 29 adet kontak anahtarı, 18 adet araç ruhsatı, 5 adet iş makinesi kontak anahtarı, 87 adet fişek, 41 yaprak dolu çek, 8 yapraklı boş çek koçanı, 24 bin 500 avro, 20 klasör evrak ele geçirildi. Operasyonlarda ayrıca sahte evrak yapımında kullanıldığı tespit edilen 50 adet mühürlü PVC ruhsat kaplama naylonu, 40 adet çeşitli şirketlere ait kaşe, 7 adet boş sürücü belgesi, 5 dizüstü bilgisayar, 5'i boş 9 vergi levhası, 4 boş ruhsat, 4 kredi kartı, 4 bilgisayar kasası, 3 koçan fatura, 3 numaratör, 1 koçan irsaliye ile sahte olduğu belirlenen 15 TCK hologramı, 22 ruhsat, 4 sürücü belgesi, 4 trafik sigorta pulu, 2 nüfus cüzdanına da el konuldu.

Operasyon düzenlenen adreslerde bulunan 2 tır, 2 tır dorsesi ve 6 otomobil de incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlılardan 11'inin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı, 12 zanlının ise ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçundan Küçükçekmece Adliyesine sevk edileceği bildirildi.

Açıklamada, suç örgütüne yönelik operasyon sonucunda, örgütün 65 çalıntı iş makinesini yurt dışına ihraç ettiğinin, bu iş makinelerini nakletmek amacıyla da 14 kamyon çaldıklarının tespit edildiği kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/is-makinesi-calan-cete-cokertildi_63948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!