Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İsdemir, 2009'da 3.5 Milyon Ton Üretim Hedefliyor

İskenderun Demir Çelik Fabrikaları (İsdemir) için 2006-2009 dönemini kapsayan yeni bir master planı hazırlanıyor. Plana göre kuruluşun 2009 yılında

Dünya



b>İskenderun Demir Çelik Fabrikaları (İsdemir) için 2006-2009 dönemini kapsayan yeni bir master planı hazırlanıyor. Plana göre kuruluşun 2009 yılında toplam 3.5 milyon tonluk üretim kapasitesine sahip olması hedefleniyor.
Erdemir Şirketler Grubu Başkanı ve Erdemir-İsdemir Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber, 2006-2009 dönemini kapsayacak yeni bir master planlamanın başlatıldığını belirterek, İsdemir'de 2009 yılı sonuna kadar 3.5 milyon ton üretim kapasitesine ulaşılacağını söyledi. Berber, bunun 2.4 milyon tonunu yassı çeliğin oluşturacağını ifade ederek, master planlamanın başlatıldığını ve bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

İsdemir tesislerinde incelemelerde bulunan Berber, şu bilgileri verdi:

"Ulaşılan olumlu sonuçlar mevcut tesislerde yapılacak iyileştirme ve modernizasyonlar ile İsdemir'in daha büyük üretim kapasitelerine ulaşabileceğini göstermektedir. Bu nedenle İsdemir için hedef büyütmenin zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bu amaçla 2006-2009 dönemi sonunda İsdemir'i 2.4 milyon tonu yassı çelik olmak üzere toplam 3.5 milyon ton üretim kapasitesine ulaştıracak master planlamayı da 2003 yılı içinde tamamlamayı hedefliyoruz."

Recai Berber, yassıya dönüşüm projesi ile 2006 yılı sonuna kadar hedefin 1.5 milyon ton haddelenmiş sıcak rulo, 500 bin ton kütük ve pazar koşullarına göre 500 bin ton kangal ve pik olmak üzere 2.5 milyon ton üretim kapasitesine ulaşmak olduğunu hatırlattı.

İsdemir'in bir yıllık dönemini değerlendiren Berber, 2003 yılı hedeflerini de yassı çelik dönüşüm projesini başlatmak ve işletmeyi kâr eden bir şirket haline getirmek olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isdemir-2009da-3-5-milyon-ton-uretim-hedefliyor_3740.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!