Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İsdemir'de Ücretlerdeki Düşüş Bankacılığı Vurdu

İzmir Demir Çelik'in (İzdemir) iştiraki İskenderun Demir Çelik'de (İsdemir) 1 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlayan işçi ücretlerindeki indirimin, başta bankacılıkta kredi kullanımları olmak üzere esnafın satışlarını da olumsuz etkilediği kaydedildi.

Referans Gazetesi
İsdemir'de Ücretlerdeki Düşüş Bankacılığı Vurdu

İzmir Demir Çelik'in (İzdemir) iştiraki İskenderun Demir Çelik'de (İsdemir) 1 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlayan işçi ücretlerindeki indirimin, başta bankacılıkta kredi kullanımları olmak üzere esnafın satışlarını da olumsuz etkilediği kaydedildi. Halk Bankası İskenderun Şube Müdürü Mevlüt Kocakaya, İsdemir çalışanlarına, diğer bankalar gibi Halk Bankası'nın da kredi verdiğini ancak, maaşlardaki kesintiyle birlikte bireysel kredi taleplerinde yaklaşık yüzde 50 küçülme yaşadıklarını bildirdi.
    
Kredilerde % 60 daralma

İskenderun'da kriz öncesine göre, kredilendirmede yaklaşık yüzde 60 talep daralması yaşandığını ifade eden Kocakaya, "Bizim bankamızda da firmalar bazında kredi taleplerinde yüzde 40'lık daralma var. Küresel krizin etkisiyle, bölgede demirçelik üretimindeki düşüş, ihracatın azalması ve maaşlardaki kesinti bankalara da yansıdı" dedi. Dörtyol ilçesine bağlı Payas Beldesi Belediye Başkanı Bekir Altan da, bölge için çok önemli olan İsdemir'deki ücret indiriminin yöre ekonomisine de olumsuz yansıdığını söyledi.

Esnaf da olumsuz etkilendi

İşçilerin indirim nedeniyle temkinli davrandıklarını, harcamalarını kısıtladıklarını anlatan Altan, "İsdemir çalışanları elbette bu yörede yaşıyor ve buradaki esnaftan alışveriş yapıyor. Maaşlarının düşürülmesi, esnafı da olumsuz etkiledi. Çünkü indirim öncesi 1 TL harcayan bir çalışan, şimdi 60 kuruş harcıyor. Bu yüzde 35'lik bir kayıp demek" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isdemirde-ucretlerdeki-dusus-bankaciligi-vurdu_70788.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!