Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İshak Paşa’nın ‘Cam Örtüsü’ Eylülde Bitiyor

Doğubeyazıt‘ın sekiz kilometre uzağında, sarp kayalıklar üzerindeki İshak Paşa Sarayı’nın çatısına yapılan 7 bin metre çapındaki “cam örtü” eylül ayında bitirilecek. Camlar, geleneksel Selçuklu mimarisinin en görkemli eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nı kışın kardan yazın da güneşten koruyacak.

Hürriyet Gazetesi
1 İshak Paşa’nın ‘Cam Örtüsü’ Eylülde Bitiyor

Doğubeyazıt‘ın sekiz kilometre uzağında, sarp kayalıklar üzerindeki İshak Paşa Sarayı’nın çatısına yapılan 7 bin metre çapındaki “cam örtü” eylül ayında bitirilecek. Camlar, geleneksel Selçuklu mimarisinin en görkemli eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nı kışın kardan yazın da güneşten koruyacak. “Cam örtü” sayesinde sarayı ziyarete gelenler içeriden gökyüzünü görebilecek. Saray, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu 20 kişilik bilim kurulunun raporuna göre ilk defa usulüne uygun restore ediliyor. 1685 yılında Çıldır Atabekleri’nden Çolak Abdi Paşa tarafından yapımı başlatılan ve aynı soydan gelen küçük İshak Paşa tarafından 99 yılda yaptırılan sarayda 116 oda bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ishak-pasanin-cam-ortusu-eylulde-bitiyor_71181.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Cam örtü olmadan da gökyüzü seyredilebilir, cam örtü de neyin nesi, cam örtü avluyu mu kapatıyor, restorasyon adına ille de teknolojik gösteriler yapmak zorunda mıyız? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!