Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Isı Yalıtımı Yapılmadığı için Binalarımız Hızla Çürüyor

Binaların depreme karşı acilen güçlendirilmesi ve yapıların taşıyıcı sistemini korozyondan koruyan ısı yalıtım uygulamalarının gerçekleştirilmesi yapılması gerekenlerin başında geliyor.

yapi.com.tr
Isı Yalıtımı Yapılmadığı için Binalarımız Hızla Çürüyor

opraklarının yüzde 66’sı aktif fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde, yaşanan deprem felaketleri büyük yaralar açıyor, zararlar veriyor. Marmara’da suların çekilmesiyle birlikte deprem tartışmaları yine gündemimize oturdu. Ancak “yaşananlardan ne kadar ders alıyoruz ya da ne gibi önlemler alıyoruz” sorusunu sorduğumuzda, ne yazık ki alacağımız yanıt gelecek depremlere daha hazırlıklı olduğumuz yönünde değil. Binaların depreme karşı acilen güçlendirilmesi ve yapıların taşıyıcı sistemini korozyondan koruyan ısı yalıtım uygulamalarının gerçekleştirilmesi yapılması gerekenlerin başında geliyor.

Ülkemizde 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Deprem Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Topçu, ısı yalıtımı uygulamalarının binaların taşıyıcı sistemleri ve donatılarını korozyona karşı koruduğunu vurguladı. Bu sayede depreme karşı dayanıklılığın arttığını ifade eden Topçu, XPS ısı yalıtım levhalarının ise dış ortam koşullarına karşı maksimum dayanıklılığı ve su emmeme özelliği, sayesinde diğer ısı yalıtım malzemelerinden daha üstün olduğunu belirtti. Topçu, XPS’in bu sayede dayanıklılığını ve ısı yalıtım performansını bina ömrü boyunca koruyarak, güvenli yapılarda yaşama fırsatı sunduğunu söyledi.

Uzmanlar beklenen Marmara depreminde, sadece İstanbul’da 30-40 bin binanın tamamen çökeceğini, 7 bin binada ağır, 200 bin binada orta derecede hasar meydana geleceğini, can kaybının 30-40 bin, yaralı sayısının 120 bin civarında olacağını tahmin ediyor. 600 bin aile için acil barınma ihtiyacının doğacağı depremde, toplam yapısal hasar maliyetinin 11 milyar dolar olacağı söyleniyor. Rakamlar depremin yıkıcı etkilerinin boyutlarını gözler önüne sermek için son derece açıkken, ısı yalıtımı yapılmış dayanıklı ve uzun ömürlü yapılar sayesinde depremlerde can ve mal kaybının azaldığını dikkate almak, artık bir gerekliliğin ötesinde zorunluluk.

Toplam bina maliyeti içindeki oranı yüzde 3 ila 5 arasında değişen ısı yalıtımı, ekonomik olduğu kadar kolay da bir uygulama. Genel olarak ısı yalıtımı uygulamaları, orta büyüklükteki bir bina için 1-4 haftalık zaman zarfında tamamlanıyor. Ayrıca sağladığı enerji tasarrufu ile de birkaç yıl içinde kendini amorti edebiliyor.

Isı yalıtımı ve mantolama uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi almak için lüften tıklayınız.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/isi-yalitimi-yapilmadigi-icin-binalarimiz-hizla-curuyor_59941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!