Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İskelesi Çöken Cami İnşaatında Usulsüzlük mü Yapıldı?

Gaziantep’te ahşap iskelesi çöken cami inşaatına dair iddialar, ihmal ihtimalini gündeme getirdi. Şahinbey Belediyesi’nin kanunsuz bir şekilde inşaatı sürdürdüğü, inşaatın statik ve betonarme projelerinin yanı sıra yapı ruhsat belgesinin de olmadığı iddia edildi.

yapi.com.tr
İskelesi Çöken Cami İnşaatında Usulsüzlük mü Yapıldı?

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin ikinci büyük cami inşaatında önceki gün ahşap iskele çöktü. Olayda 2 işçi yaralı kurtulurken inşaat mühendisi Korkut Küçükcan ise göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; cami inşaatına ilişkin konuşan Makine Mühendisleri Odası Antep Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu, ahşap iskelenin senelerdir inşaat içerisinde olduğunu, mevsimsel geçişler sırasında ahşapların çürüdüğünü ve bu yüzden çöktüğünü belirtti.

Cami inşaatının projesiz bir şekilde hiçbir önlem alınmadan yapıldığını söyleyen Ovayolu, “Bu ölçekte büyük bir caminin projelendirilmeden yapıldığı aşikar. İnşaatta, içeriye iş makinelerini sokacak kapı dahi yok. Komple betonarme, sadece küçük kapılar var. Bize gelen bilgilere göre statik, betonarme projeleri yok. Cami inşaatı ne zaman başlamış, mimari proje ne zaman onaylatılmış o da soru işareti. İnşaatın yapı ruhsatı dahi yok.” ifadelerini kullandı.

Usulsüzlükler göz ardı edildi
Ovayolu, belediyenin kendi deyimiyle ‘hayırsever’ şirketlere cami projesini yaptırdığını ancak projeyi yapan şirket olan Edacan İnşaat’ın sahibinin 15 Temmuz sonrası FETÖ’den kaynaklı cezaevine girdiğini belirtti.

İnşaatın maliyetlerini ‘hayırsever’ şirketler yaptığı için belediyenin bir çok şeyi göz ardı ettiğini belirten Ovayolu, “Kanunsuzluğu başta belediye işliyor. Buraya hayırsever yapıyor diye çoğu şey göz ardı edilmiş. Zaten hayırsever yapıyor, zorluk çıkartmayalım diye her şey görmezden gelinmiş. Caminin projesi olsa kubbenin nasıl kapatılacağı belli olmaz mı? Ahşap iskele onca zaman orada durur mu? 7 sene sonra arkadaştan neden böyle bir hizmet alıyorlar?” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iskelesi-coken-cami-insaatinda-usulsuzluk-mu-yapildi_176127.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!